Παν. Λαφαζάνης-Α. Ζαφείρης στην κρατική λίστα διώξεων της ουκρανικής χούντας «Myrotvorets»!

5849

Οι «δημοκρατικές ευαισθησίες» της χούντας που διοικεί την Ουκρανία από τις 22 Φεβρουαρίου του 2014 είναι γνωστές.

Με τις ευλογίες και την αμέριστη συμπαράσταση των ιμπεριαλιστικών χωρών της Δύσης (ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία) και των υπερεθνικών οργανισμών που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους (ΝΑΤΟ, ΕΕ), εδώ και τεσσεράμισι χρόνια έχει εγκατασταθεί στη χώρα αυτή ένα ιδιότυπο καθεστώς που συνδυάζει τον οικονομικό νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό με μια απολύτως δικτατορική, φασιστικού-νεοναζιστικού τύπου άσκηση της πολιτικής εξουσίας.

Στα πλαίσια των ενεργειών αυταρχισμού της ουκρανικής χούντας, συμπεριλαμβάνονται τα τελευταία χρόνια:

  • Η απαγόρευση δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας και όλων των άλλων αριστερών κομμάτων, αλλά και όλων των πραγματικά αντιπολιτευόμενων πολιτικών οργανώσεων.
  • Η φυσική ή/και ψυχολογική εξόντωση ανθρώπων που με την δράση τους αντιτίθενται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο σημερινό καθεστώς. Δεκάδες δολοφονίες, σκηνοθετημένα «δυστυχήματα», ενέργειες εκφοβισμού, ξυλοδαρμοί και άλλα τέτοια… «δημοκρατικά» έχουν επιστρατευτεί, προκειμένου να φιμωθεί κάθε φωνή αντίστασης στη χώρα. Τελευταίο, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, γεγονός, είναι η βίαιη εισβολή στο σπίτι της νομικού και ακτιβίστριας υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία, 56χρονης Γελένα Μπερεζνάγια. Τρεις νεοναζί μασκαρεμένοι σε «διασώστες» του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της Ουκρανίας και κάμποσοι άλλοι, «αγνώστου ταυτότητος» τύποι έσπασαν με λοστούς και αλυσοπρίονα την διπλή πόρτα ασφαλείας του σπιτιού της και την προπηλάκισαν, σε ζωντανή μετάδοση από το ουκρανικό κανάλι 112 (το μοναδικό που στοιχειωδώς αντιπολιτεύεται το σημερινό καθεστώς) και την κάμερα του υπολογιστή της παθούσας, που ήταν ανοιχτή και κατέγραφε τα γεγονότα!!!

Μεταξύ όλων των άλλων ενεργειών του ουκρανικού καθεστώτος, βρίσκεται η δημιουργία και λειτουργία της ιστοσελίδας «Myrotvorets» («Ειρηνοποιός», οποία ειρωνεία!, στγ), στην οποία, σύμφωνα με την βαρύγδουπη επίσημη ουκρανική εκδοχή, γίνεται «έρευνα πιθανών εγκληματικών ενεργειών κατά της εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας, της ειρήνης, της ασφάλειας της ανθρωπότητας και της παγκόσμιας νομικής τάξης(!!!)».

Στην πραγματικότητα, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αποτελεί επίσημη καταγραφή και ηλεκτρονικό «φακέλωμα» (και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο) όλων όσων με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είτε έχει εκφραστεί είτε έχει πράξει οτιδήποτε υπέρ του λαού του Ντονμπάς, υπέρ της απόφασης του λαού της Κριμαίας για απόσχιση από την Ουκρανία και προσχώρηση στην Ρωσική Ομοσπονδία και, γενικά, οτιδήποτε το καθεστώς του Κιέβου θεωρεί ότι διαπράττεται εναντίον του.

Πέραν, όμως, της ηλεκτρονικής καταγραφής, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα (επισήμως χορηγούμενη από το ουκρανικό κράτος) ουσιαστικά χρησιμεύει και ως «λίστα προγραφών», προκειμένου οι νεοναζιστικές παραστρατιωτικές ομάδες που συνεργάζονται με την χούντα του Κιέβου ν’ αναλαμβάνουν δράση, διαπράττοντας εναντίον όσων συμπεριλαμβάνονται στη λίστα αυτή εγκληματικές ενέργειες: ξυλοδαρμούς, προπηλακισμούς, ψυχολογικούς εκφοβισμούς, ακόμη και δολοφονίες.

Με τη βοήθεια φίλων και συναγωνιστών από την περιοχή του Ντονμπάς, έφτασε στα χέρια μας η πληροφορία, ότι στην «λίστα προγραφών» του «Myrotvorets» συμπεριλαμβάνονται ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης, αλλά και το στέλεχος της ΛΑ.Ε και ακτιβιστής για την υπόθεση του Ντονμπάς Ανδρέας Ζαφείρης (βλ. φωτογραφίες) και πληροφοριακά στοιχεία από την ιστοσελίδα «Myrotvorets».

ΙΔΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΠΡΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ «Myrotvorets» ΓΙΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΙ ΖΑΦΕΙΡΗ

Μετάφραση:

Παναγιώτης Λαφαζάνης

Ημερομηνία γέννησης: 28.12.1951

Χώρα: Ελλάδα

Διεύθυνση: Αθήνα

Παραλλαγές ονόματος: Лафазанис Панагиотис, Lafazanis Panagiotis

Κατηγορία: )

Υποστήριξη και εκλαΐκευση της τρομοκρατικής οργάνωσης Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ στην Ευρώπη.

Πρώην υπουργός Οικονομικών (σημ. μετ.: λάθος καταγραφή, αφού ήταν υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και ενέργειας), επικεφαλής του κόμματος «Λαϊκή Ενότητα» (ΛΑ.Ε), παλιότερα επικεφαλής του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ (2004-2015) (σημ. μετ.: επίσης λάθος καταγραφή, αφού ο Παν. Λαφαζάνης δεν ήταν ποτέ επικεφαλής στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σημαίνον στέλεχός του).

Ημερομηνία γέννησης: 28.12.1951

Πηγές:

21.03.2017 — συμμετείχε στα εγκαίνια της «λεγόμενης» Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκι στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, Αθήνα — https://regnum.ru/news/polit/2252906.html

https://ria.ru/world/20170321/1490526406.html

Βιογραφικό σημείωμα  — https://en.wikipedia.org/wiki/Panagiotis_Lafazanis

Στην σελίδα υπάρχει επίσης και photosession με «αποδεικτικά» στοιχεία (φωτογραφίες και δημοσιεύματα) που πιστοποιούν τα «αδικήματα» που έχει υποπέσει ο Παν. Λαφαζάνης.

Μετάφραση:

Ανδρέας Ζαφείρης

Χώρα: Ελλάδα

Παραλλαγές ονόματος: Зафейрис Андреас Zafejris Andreas

( Κατηγορίες: )

Συνειδητή παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ουκρανίας, αντιουκρανική προπαγάνδα.

Παρατηρητής στις προκριματικές εκλογές στην «λεγόμενη» ΛΔ Ντονιέτσκ από την Ελλάδα (16.09.2016). Υποστήριξη και εκλαΐκευση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΛΔ Ντονιέτσκ στην Ευρώπη.

Δημοσιογράφος και συνεργάτης του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ (σημ. μτφ.: Κι εδώ υπάρχει ελλιπής πληροφόρηση, αφού ο Α. Ζαφείρης είναι από το 2015 μέλος της ΛΑ.Ε), επικεφαλής του Πολιτιστικού Κέντρου «Φιόντορ Ντοστογέφσκι» στην Αθήνα, εκπρόσωπος της Ένωσης για την Διάδοση και Εκμάθηση της Ρωσικής Κουλτούρας (Ελλάδα).

«Ήρθαμε στη χώρα σας από την Ελλάδα, στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία. Όμως σήμερα στην Ελλάδα έχουν αλλάξει τα πάντα. Την δημοκρατία την καταπατούν, οι πολίτες δεν αποφασίζουν για τίποτε, η κυβέρνηση επίσης δεν αποφασίζει για τίποτε. Το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ αποφασίζουν για όλους. Μας είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε, πώς στην ΛΔ Ντονιέτσκ γεννιέται μία νέα δημοκρατία. Η δημοκρατία σας είναι σαν ένα μικρό παιδί, το οποίο μέχρι να μεγαλώσει δεν είναι προστατευμένο από τα λάθη και από τις κακές στιγμές. Αυτό είναι φυσιολογικό, είναι δημοκρατία. Το σημαντικό είναι να μαθαίνει κανείς από τα λάθη του.

Στο Ζάιτσεβο επισκεφθήκαμε σπίτια, τα οποία μόλις είχαν δεχθεί πυρά από τον ουκρανικό στρατό. Μιλήσαμε σε ανθρώπους που ζουν εκεί και φύγαμε. Και μετά από 10 λεπτά, ο ουκρανικός στρατός άρχισε να βομβαρδίζει την τοποθεσία, όπου είχαμε βρεθεί. Την επόμενη μέρα θέλαμε να επισκεφθούμε τη λαϊκή αγορά που βρίσκεται κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό, όμως μας είπαν ότι αυτό θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατί σε αυτό το μέρος εξαπολύει (συνεχώς) τα πυρά του ο ουκρανικός στρατός.

Γι’ αυτό, εάν μιλήσω για την δημοκρατία στην ΛΔ Ντονιέτσκ, μπορώ να απαντήσω τα εξής: εδώ υπάρχει δημοκρατία, όμως αυτή δεν είναι πλήρης, γιατί οι ουκρανικές βόμβες και η ουκρανική τρομοκρατία την εμποδίζουν να αναπτυχθεί. Για την οικοδόμηση της δημοκρατίας είναι απαραίτητη η ειρήνη», τόνισε ο Ανδρέας.

http://rusnext.ru/news/1474228088

Πηγές:

Συνέντευξη στην Γκόρλοβκα — https://www.youtube.com/watch?v=uiuhea2h26Y

https://vk.com/wall-69838054_179130

http://rp-lnr.ru/lnr/3950-ot-luganska-i-donecka-ot-chernogo-do-egeyskogo-morya-ot-kipra-i-do-sirii-est-tolko-odna-voyna-andreas-zafiris-video.html

http://social.pravda.ru/blog/43250797712/V-Afinah-proshel-piket-pamyati-sobyitiy-2-maya-v-Odesse

20.09.2016 — Επίσκεψη στο «κατεχόμενο» Λουγκάνσκ — https://rp-lnr.ru/lnr/respublika/5847-nashe-oruzhie-protiv-informacionnoy-blokady-donbassa-pravoslavnaya-cerkov-i-grecheskaya-diaspora-respublik-andreas-zafeyris.html

22.03.2017 — Τέθηκε επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΛΔ Ντονιέτσκ, που άνοιξε την προηγούμενη μέρα στην Αθήνα — http://www.ukraina.ru/news/20170322/1018439221.html

Ο ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΪΑΤ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ-ΖΑΦΕΙΡΗ

Η δίωξη, ουσιαστικά, από την ουκρανική χούντα των δύο αυτών πολιτικών προσώπων και αγωνιστών για τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα και αιτήματα, φυσικά και δεν είναι τυχαία, αφού τόσο ο Παν. Λαφαζάνης, όσο και ο Α. Ζαφείρης έχουν «εκτεθεί» πολλές φορές, με τις δημόσιες τοποθετήσεις και την πολιτική και κοινωνική τους δράση.

Κι εδώ έρχεται η σύνδεση των γεγονότων στην Ουκρανία με τα «καθ’ ημάς» και με τις αντίστοιχης έμπνευσης διώξεις, τις οποίες υπόκειται ο Παν. Λαφαζάνης από το εγχώριο μνημονιακό καθεστώς και από την μεταλλαγμένη, πολιτικά, ιδεολογικά και αξιακά, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μια κυβέρνηση που, πρέπει να πούμε, όχι μόνο δεν έχει καταδικάσει την ύπαρξη στον ευρωπαϊκό χώρο ενός καθεστώτος που φέρει όλα τα χαρακτηριστικά (τυπικά και ουσιαστικά) του φασισμού και του ναζισμού, αλλά και βρίσκεται σε αγαστή σύμπνοια και συνεργασία μαζί του, όχι μόνο σε πολιτικό, αλλά και σε στρατιωτικό επίπεδο!

Τα δύο «συνεταιράκια», Τσίπρας και Ποροσένκο, υπό τις ευλογίες και την παρότρυνση των δυτικών ιμπεριαλιστών, στήνουν ένα γαϊτανάκι διώξεων εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων.

Ακόμη χειρότερα, όμως, οι δυο τους, υπό την «μαεστρική» καθοδήγηση ιδιαίτερα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και του περιφερειακού του «γκαουλάιτερ» πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ (νωρίτερα στο Κίεβο και τώρα, πλέον, στην Αθήνα) κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της νότιας και ανατολικής Ευρώπης, αλλά και να διαρρήξουν τις ανθρώπινες σχέσεις των πολιτών, μέσα από το επιχειρούμενο σχίσμα στους κόλπους της ορθόδοξης εκκλησίας, με την ανακήρυξη, από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, ως «αυτοκέφαλης» της σχισματικής εκκλησίας του ψευδοπατριαρχείου του Κιέβου.

Η συμπερίληψη στην λίστα διώξεων της ουκρανικής χούντας του Παν. Λαφαζάνη και του Α. Ζαφείρη δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο τα εσωτερικά ζητήματα της Ουκρανίας, αλλά αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης κάθε άποψης που αντιτίθεται στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποιητική τάξη πραγμάτων σε όλη την Υφήλιο. Σε αυτόν τον κόσμο, όπου, σύμφωνα με την φράση του Α’ Γραμματέα του ΚΚ Ουκρανίας, Πετρό Σιμονένκο πριν από 4 χρόνια, οι δημοκρατικές αξίες «φορούν κουκούλα και κρατούν ρόπαλα»…

*Ο Βασίλης Μακρίδης είναι δημοσιογράφος και μεταφραστής ρωσικής γλώσσας, απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Ροστόβ-να-Ντονού (Ρωσία) και μέλος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής της ΛΑ.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας