Πανικόβλητο το Υπουργείο Υγείας παγώνει τις διαδικασίες ΑΣΕΠ

1757
οενγε

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε η γνωστοποίηση του πίνακα των θέσεων για την Προκήρυξη των 1.116 θέσεων που συνδέονται με τους υπηρετούντες επικουρικούς εργαζομένους, το Υπουργείο Υγείας αναγκάστηκε να ζητήσει από το ΑΣΕΠ να παγώσουν οι διαδικασίες της προκήρυξης 11Κ/2018. Μια προκήρυξη, που θα οδηγούσε ένα μεγάλο μέρος του επικουρικού προσωπικού στην απόλυση και την ανεργία.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση του πίνακα των 1.116 θέσεων και την διάψευση των προεκλογικών υποσχέσεων που δινόταν από κυβερνητικά χείλη όλο το προηγούμενο διάστημα στο επικουρικό προσωπικό για δήθεν μονιμοποίησή του, μέσω της προκήρυξης. Ήδη, το ΑΣΕΠ με ανακοίνωσή του προχώρησε, μετά το αίτημα του υπουργείου Υγείας, στην προσωρινή αναστολή έκδοσης της προκήρυξης.

Στην ανακοίνωσή του το ΑΣΕΠ αναφέρει:

«Γνωστοποιείται ότι, ύστερα από το υπ’ αριθ. πρωτ. 923/21.12.2018 έγγραφο-αίτημα του Υπουργείου Υγείας, αναστέλλεται προσωρινά η έκδοση της Προκήρυξης ΑΣΕΠ 11Κ/2018, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων εκατό δεκαέξι (1.116) θέσεων τακτικού προσωπικού κλάδων και ειδικοτήτων κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Φορείς του Υπουργείου Υγείας. Με την επανεκκίνηση της ως άνω διαδικασίας θα εκδοθεί σχετική Ανακοίνωση προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων».

Το υπουργείο Υγείας μέχρι στιγμής δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση που να διευκρινίζει τις προθέσεις του σχετικά με το θέμα.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών θεωρεί ότι έστω και αυτή τη στιγμή είναι αναγκαίο να τεθεί το αίτημα της μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου, προκειμένου να σταματήσει η ομηρία των συμβασιούχων επικουρικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας