ΠΑΚΣ: Επιτακτική ανάγκη η ανάπτυξη αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού κινήματος

1265
πακσ

Η επισήμανση της επιτακτικής ανάγκης για την ανάπτυξη ενός ισχυρού παλλαϊκού κινήματος ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο κυριάρχησε στις χθεσινές εργασίες της 1ης Γενικής Συνέλευσης του Πανελλαδικού Αντιπολεμικού Κινηματικού Συντονισμού (ΠΑΚΣ).

Στη συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της Ομοσπονδίας των δασκάλων, εκτιμήθηκε ως θετική η δραστηριότητα της ΠΑΚΣ στους έξι μήνες από την ίδρυσή της, τον περασμένο Ιούνιο, καθώς και η συγκρότηση αντιπολεμικών κινήσεων στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Πάτρα και τα Χανιά.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε ο χαιρετισμός εκπροσώπου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ο οποίος τόνισε πως αν σε χώρες όπως η Αγγλία ο αντιπολεμικός – αντιιμπεριαλιστικός αγώνας μπορεί να έχει ως βάση ηθικές αξίες, στην Παλαιστίνη είναι κυρίως υπόθεση ζωής. Και δυστυχώς και στην Ελλάδα, που έχει γίνει ο κυριότερος σύμμαχος των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην περιοχή, με πολύ πιθανές ολέθριες συνέπειες για τον ελληνικό λαό.

Με την πολιτική των τελευταίων χρόνων, η Ελλάδα, χώρα από τις πιο αγαπητές στους αραβικούς λαούς, αρχίζει να θυμίζει τις αποικιοκρατικές χώρες, που οι αραβικοί λαοί αντιμετωπίζουν εχθρικά.

Η Γενική Συνέλευση της ΠΑΚΣ αποφάσισε την ανάληψη πρωτοβουλιών κυρίως αντινατοϊκού προσανατολισμού για το επόμενο χρονικό διάστημα και εξέλεξε νέα Συντονιστική Επιτροπή, στην οποία, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν και τα στελέχη της ΛΑΕ, Βασίλης Πριμικήρης, Γιώργος Αλεξάτος, Κώστας Κατσάμπης, Χρήστος Τουλιάτος και Γιώργος Βλάχος.

Στη Συνέλευση παραβρέθηκαν οι Γιάννης Τόλιος, Θανάσης Σκαμνάκης, Δημήτρης Καλτσώνης κ.ά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας