Παγκόσμιο outbreak: Εφτά οι νεκροί στην Ιταλία από κορονοϊό-Δώδεκα στο Ιράν

944
κορονοϊό

 Στους επτά οι νεκροί στην Ιταλία από τον νέο κορωνοϊό.

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό στην Ιταλία

Ο τελευταίος νεκρός ήταν ένας άνδρας 80 ετών που είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από καρδιακή προσβολή.

Το έκτο θύμα του φονικού ιού ήταν μία γυναίκα από την πόλη Κρέμα, που βρέθηκε θετική στο τεστ κορωνοϊού, και πέθανε στο νοσοκομείο της Μπρέσια, όπου μεταφέρθηκε την Κυριακή. Επρόκειτο για καρκινοπαθή, με επιβαρυμένη ήδη κλινική εικόνα. Η Ιταλία μέσα σε λίγες ώρες θρηνεί δύο θύματα.

Ο πέμπτος ασθενής που είχε μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό πέθανε στη βόρεια Ιταλία, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το τέταρτο θύμα στην Ιταλία, το τρίτο στην Λομβαρδία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για έναν 84χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πάπα Τζιοβάνι στην πόλη Μπεργκάμο. Όπως δήλωσε ο Τζούλιο Γκαλέρα, σύμβουλος Ευημερίας της περιφέρειας της Λομβαρδίας, «ένας 84χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πάπα Τζιοβάνι πέθανε απόψε».

Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν έπασχε από κάτι άλλο.

Οι επιβάτες σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς ελέγχονται εξονυχιστικά.

Πλέον υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για παγκόσμιο «outbreak».

Σημειώνεται ότι στην Λομβαρδία έχει τεθεί σε καραντίνα (κανείς δεν μπαίνει κανείς δεν βγαίνει) περιοχή με 50.000 άτομα.

Και ενώ αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, στο Ιράν έχουν φτάσει ήδη τους 12 νεκρούς.

Στους 12 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στο Ιράν, μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Isna.

«Ο υπουργός Υγείας της χώρας ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο 12 ανθρώπων και την μόλυνση 47 άλλων από τον ιό στη χώρα», μετέδωσε το πρακτορείο.

Ο προηγούμενος απολογισμός ήταν 8 νεκροί.

Οι αρχές του Ιράκ ανακοίνωσαν ότι κλείνουν το πέρασμα Σαφουάν με το Κουβέιτ για τους ταξιδιώτες έπειτα από αίτημα της γειτονικής χώρας, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης που βρίσκεται το πέρασμα χωρίς να δώσει εξηγήσεις, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Το Κουβέιτ ανακοίνωσε σήμερα ότι τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας Σαουδάραβας, που επέστρεψαν στη χώρα από το Ιράν έχουν μολυνθεί από τον covid-19, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο KUNA.

Αρχικά η Βαγδάτη είχε απαγορεύσει την Πέμπτη την είσοδο στο ιρακινό έδαφος σε όλους του μη Ιρακινούς που προέρχονται από το Ιράν για τρεις ημέρες. Όμως το Σάββατο το βράδυ ο Ιρακινός πρωθυπουργός Άντελ Άμπντελ Μάχντι επεσήμανε ότι η απαγόρευση θα παραταθεί, χωρίς να διευκρινίσει μέχρι πότε.

Το Ιράν και το Ιράκ, όπου οι πλειονότητα των κατοίκων είναι σιίτες, έχουν στενούς θρησκευτικούς, πολιτικούς και εμπορικούς δεσμούς. Μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του covid-19 το Ιράν ανέστειλε το προσκύνημα στους ιερούς τόπους του Ιράκ, ενώ η Iraqi Airways τις πτήσεις της προς το Ιράν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας