Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης: Σε τελικούς οργάνων Ηλιόπουλος και Αφράτη

877
παγκόσμιο

Ο Νίκος Ηλιόπουλος και η Αργυρώ Αφράτη προκρίθηκαν στον τελικό σε δίζυγο και ασύμμετρους ζυγούς αντίστοιχα στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής στο Αζερμπαϊτζάν.

Την κατάκτηση δύο εισιτηρίων για τους τελικούς οργάνων, από τον Νίκο Ηλιόπουλο στο δίζυγο και από την Αργυρώ Αφράτη στους ασύμμετρους ζυγούς, πανηγύρισαν οι Έλληνες εκπρόσωποι της ενόργανης γυμναστικής στην πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου “AGF Trophy”, στο Μπακού (14-17 Μαρτίου).

Κατά την πρώτη από τις δύο ημέρες των προκριματικών, ο Νίκος Ηλιόπουλος εξασφάλισε την είσοδο στον τελικό του Σαββάτου (16/03) στο δίζυγο, όπου πλασαρίστηκε 7ος μεταξύ 37 αθλητών με 14,200 βαθμούς.

Στην προνομιούχο οκτάδα μπήκε και η Αργυρώ Αφράτη στους ασύμμετρους ζυγούς των γυναικών, τερματίζοντας 8η στον προκριματικό με 12,466 βαθμούς.

Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχε και η ηλικίας 15,5 ετών Ελβίρα Κατσάλη, η οποία κατετάγη 14η με 10,533 β., στην παρθενική της συμμετοχή στην κατηγορία γυναικών.

Εξάλλου, στις ασκήσεις εδάφους των ανδρών ο Αντώνης Τανταλίδης τερμάτισε 11ος με 13,866 β. και ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης 38ος με 11,466 β..

Αύριο (Παρασκευή 15/03) θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο σκέλος των προκριματικών οργάνων, όπου από ελληνικής πλευράς θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους ο Αντώνης Τανταλίδης και ο Γιώργος Χατζηευσταθίου στον πλάγιο ίππο, ο Νίκος Ηλιόπουλος στο μονόζυγο, η Ιωάννα Ξουλόγη στη δοκό ισορροπίας και στο έδαφος, καθώς και η Ελβίρα Κατσάλη στη δοκό ισορροπίας.

Η Αργυρώ Αφράτη είχε επίσης δηλωθεί να συμμετάσχει στο άλμα και στο έδαφος, αλλά δεν θα αγωνιστεί λόγω ενοχλήσεων στο πέλμα, στρέφοντας την προσοχή της αποκλειστικά στον σαββατιάτικο τελικό των ασύμμετρων ζυγών.

Στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης του Μπακού παίρνουν μέρος συνολικά 121 άνδρες και 49 γυναίκες, εκπροσωπώντας 44 χώρες. Η διοργάνωση αποτελεί έναν από τους οκτώ αγώνες που θα καθορίσουν την παγκόσμια κατάταξη της διετίας 2019-2020 και θα δώσουν την Ολυμπιακή πρόκριση σε τουλάχιστον έναν αθλητή και μία αθλήτρια σε κάθε όργανο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας