Πάτρα: Παρατείνονται οι παραστάσεις της “Τρισεύγενης”

705
πάτρα

Παρατείνονται οι παραστάσεις της «Τρισεύγενης» του Κωστή Παλαμά μέχρι τις 2 Μαρτίου, στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, λόγω της επιτυχίας και του ενδιαφέροντος του θεατρικού κοινού. Το έργο θα παίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00.

Η  Τρισεύγενη” είναι ένα λυρικό, ρομαντικό παραμυθόδραμα, που εκτυλίσσεται στα μέσα του 19ου αιώνα σε ένα χωριό της Ρούμελης.

Μια νέα και ανυπότακτη κοπέλα, ταράζει την ήσυχη ζωή του χωριού. Αρχικά με την παράξενη συμπεριφορά της και μετά με την αποκάλυψη της κρυφής σχέσης που διατηρεί.

Η Τρισεύγενη παντρεύεται τον άνδρα που αγαπά, παρά τις αντιρρήσεις του κοινωνικού της περίγυρου. Οι χωρικοί, όμως, δεν αποδέχονται τον ανυπόταχτο τρόπο ζωής της και την διαβάλλουν στον άνδρα της. Σίγουρος ότι η γυναίκα του τον απατά και μάλιστα με τον εχθρό του, την εγκαταλείπει.

Η Τρισεύγενη, διατηρώντας την ελευθερία της και την ακεραιότητά της, βάζει τέλος στη ζωή της.

Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία – διασκευή – δραματουργική επεξεργασία: Κώστας Τσιάνος

Σκηνικά: Άγγελος Αγγελή

Σύνθεση μουσικής: Σταμάτης Κραουνάκης

Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Λουκία Στεργίου

Φωτογράφηση παράστασης: Νίκος Ψαθογιαννάκης

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Ειρήνη Αρβανίτη, Διονύσης Βούλτσος, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ελίνα Καπετάνου, Δημήτρης Καραβιώτης, Έφη Κεραμίδα, Φίλιππος Σοφιανός, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Δωροθέα Στεργιώτη, Βασίλης Τσόρλαλης.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ, φοιτητικό, μαθητικό 10 ευρώ, Λαϊκή απογευματινή Κυριακής 8 ευρώ, ΑμΕΑ, ανέργων και άνω των 65 ετών 5 ευρώ.

Ο Δήμος Πατρέων έχει ανακηρύξει το 2019 «Έτος Κωστή Παλαμά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας