Πάτρα: Αντιδράσεις για τη “Λευκή Νύχτα” που προωθούν υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ

1862
πάτρα

Τις σφοδρές αντιδράσεις των υπαλλήλων των εμπορικών καταστημάτων καθώς και των αυτοαπασχολούμενων μικροκαταστηματαρχών της Πάτρας έχει προκαλέσει η απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να κηρυχθεί “Λευκή Νύχτα” η πρώτη της αποκριάτικης περιόδου.

Χαρακτηριστικό της βρόμικης αυτής μεθόδευσης προς όφελος των μεγάλων καταστημάτων είναι ότι την πρόταση κατέθεσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Γιώργος Ρώρος και την προώθησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Και οι δύο είναι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώτος για τον Δήμο Πάτρας και ο δεύτερος για την Περιφέρεια.

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας, με σχετική ανακοίνωση, δηλώνει “κάθετα αντίθετο στο μέτρο της λευκής ή πολύχρωμης νύχτας, ακόμα κι αν αφορά και δίωρη παράταση ωραρίου” και απαιτεί να μην εφαρμοστεί, προβάλλοντας ταυτόχρονα τα αιτήματα για:

Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση όλων των νόμων και διατάξεων που «απελευθερώνουν» το ωράριο. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας