Ο χάρτης αθλιότητας των μισθών στα Δυτικά Βαλκάνια

1153
μισθών

Η Σλοβενία κατατάσσεται στην πρώτη θέση της λίστας των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, σε σχέση με το ύψος του μέσου μηνιαίου μισθού, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι στατιστικές υπηρεσίες των χωρών της περιοχής.

Αναλυτικότερα, ο υψηλότερος μέσος μηνιαίος μισθός στα Δυτικά Βαλκάνια καταγράφεται στη Σλοβενία (1.113 ευρώ), ενώ ο χαμηλότερος (413 ευρώ) στη λεγόμενη “Βόρεια Μακεδονία“. Στη Βουλγαρία, ο μέσος μηνιαίος μισθός το α’ τρίμηνο του 2019 διαμορφώθηκε στα 610 ευρώ και στη Ρουμανία στα 570 ευρώ. Στην Κροατία, ο μέσος μηνιαίος μισθός ανέρχεται σε 886 ευρώ, στο Μαυροβούνιο στα 516 ευρώ, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στα 472 ευρώ, στη Σερβία στα 470 ευρώ, στο Κόσοβο στα 422 ευρώ και στη λεγόμενη “Βόρεια Μακεδονία” στα 413 ευρώ.

Η θλιβερή αυτή κατάσταση των μέσων μισθών στις χώρες των Δυτ. Βαλκανίων (πλην ίσως Σλοβενίας) εξηγεί γιατί η Ε.Ε έχει ένα πρόσθετο λόγο να βάλει αυτές τις χώρες στην Ένωση: Γιατί θέλει ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια και γιατί έτσι επιτυγχάνει μισθολογικό “ντάμπινγκ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας