Τραμπ: Απειλεί Ινδία με συνέπειες για την αγορά S-400 απ’τη Ρωσία

1399
τραμπ

Η Ινδία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις των ΗΠΑ, για τη συμφωνία των S-400, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο CAATSA, που είναι η ίδια σαρωτική νομοθεσία που έχει χρησιμοποιηθεί για την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ απείλησε την Ινδία ότι θα αντιμετωπίσει συνέπειες λόγω της συμφωνίας με τη Ρωσία για την αγορά του πυραυλικού συστήματος αεροπορικής άμυνας Triumph S-400, το οποίο θα δώσει στον στρατό της Ινδίας τη δυνατότητα να καταρρίψει αεροσκάφη και πυραύλους.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο ο Αμερικανός Πρόεδρος είπχε χαρακτηριστικά πως η Ινδία θα δει τι θα πάθει και όταν ρώτησε ο δημοσιογράφος να διευκρινιστεί πότε, ο Τραμπ κατηγορηματικά είπε “πιο σύντομα από ότι νομίζουν”

Η Ινδία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις των ΗΠΑ σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο CAATSA, που είναι η ίδια σαρωτική νομοθεσία που έχει χρησιμοποιηθεί για την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία.

Η συμφωνία του Νέου Δελχί με τη Μόσχα ολοκληρώθηκε στο περιθώριο συνόδου κορυφής στην Ινδία με τους δύο ηγέτες Βλαντιμίρ Πούτιν και Νάρεντρα Μόντι να είναι παρόντες. Η σύμβαση υπολογίζεται σε περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας