Αποτρόπαιη και προβοκατόρικη έκρηξη μηχανισμού έξω από τον Άγιο Διονύσιο-Κολωνάκι

1849
έκρηξη

Πολιτικοί κύκλοι χαρακτήριζαν ως ιδιαίτερα αποτρόπαιη, χωρίς καμιά “αιτιολογία” και προβοκατόρικη την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι.

Τέτοιες ιδιαίτερα απεχθείς ενέργειες, ανεξάρτητα από ποιους κύκλους προέρχονται, αποσκοπούν και μόνο στην συντηρητικοποίηση της κοινωνίας, μέσω της πρόκλησης φόβου.

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 07:10 το πρωί στο Κολωνάκι έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου . Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ και ο νεωκόρος διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό» για τις πρώτες βοήθειες.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός δεν ήταν μεγάλης ισχύος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αστυνομικός φέρει εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο και έχει μεταφερθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ ο νεωκόρος μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό». Ο νεωκόρος είναι σε καλή κατάσταση, με λίγα εγκαύματα στο πρόσωπο και αναμένεται να λάβει άμεσα εξιτήριο. Καλή είναι η κατάσταση της υγείας και του αστυνομικού.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πατήρ Συμεών ανέφερε ότι υπήρχε ένα μεταλλικό κουτί με στην πόρτα του ναού, που έγινε αντιληπτό, όταν ο νεωκόρος άνοιξε τον ναό. Δεν είχε αρχίσει ακόμη η θεία λειτουργία και δεν υπήρχε κόσμος μέσα στο ναό.

Ο νεωκόρος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για προειδοποίηση με τηλεφώνημα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή περιμετρικά του ναού. Δεν επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων και πεζών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας