Ο Παν. Λαφαζάνης στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας – Συναντήσεις με εργαζόμενους και ασθενείς

1084
νοσοκομείο

Ο Παν. Λαφαζάνης, με τον Στεφ. Σαμοΐλη, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και συναντήθηκαν με ασθενείς και προσωπικό (διοικητικό, ιατρικό, νοσηλευτικό).

Αρχικά, ο Παν. Λαφαζάνης περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου, συναντώντας προσωπικό και ασθενείς, οι οποίοι μετέφεραν τα ζητήματα και τα προβλήματα που τους απασχολούν. Χαρακτηριστικό αποτελεί δε ξανά το γεγονός πως μεγάλη μερίδα του κόσμου εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της ξανά για την απαγόρευση που επέβαλε ο Δήμαρχος της πόλης στον Παν. Λαφαζάνη στη χωματερή στο Τεμπλόνι.

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας του ΠΣ της ΛΑ.Ε συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων και συζήτησαν εκτενώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοσία Υγεία και το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, και την πολιτική, οικονομική και κοινωνική επικαιρότητα.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι επέστησαν την προσοχή στην υποστελεχωση του νοσοκομείου, επισημαινοντας τις δραματικές και τραγικές ελλείψεις. Όπως ανέφεραν, το ιατρικό προσωπικό αντιμετωπίζει έλλειψη σε ποσοστό της τάξης του 40% και το νοσηλευτικό 60% αντίστοιχα! Και σαν να μην έφτανε αυτό, το 1/3 του ιατρικού προσωπικού είναι επικουρικοί ιατροί ενώ οι ελλείψεις εκτείνονται και στην υλικοτεχνική υποδομή, όπου για παράδειγμα, ο αξονικός τομογράφος υπολειτουργει, δυσκολευοντας το διαγνωστικό έργο του προσωπικού και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ. Αντίθετα, σοβαρότατο πρόβλημα εμφανίζεται και στις ειδικότητες. Για παράδειγμα, το Νοσοκομείο Κέρκυρας δεν διαθέτει νευρολόγο ιατρό. Ως εκ τούτου, το πρόβλημα επεκτείνεται και στις εφημερίες.

Γλαφυρό παράδειγμα, αθροιστικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, πέραν των ιατρικών και νοσηλευτικών αναγκών, και ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των μνηνονιακων πολιτικών στον χώρο της Δημόσιας Υγείας, είναι πως στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, δεν υπάρχει καν προσωπικό στην είσοδο του νοσοκομείου (θυρωρείο)!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας