Ο ΟΣΥ κλείνει το αμαξοστάσιο του Ελληνικού για χάρη του Λάτση

1381
οσυ

Να σταματήσει η δίωξη Κασιμέρη

Τρομοκρατούνται και διώκονται όσοι αντιστέκονται

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν με απεργιακές κινητοποιήσεις

 

Η Διοίκηση της ΟΣΥ ΑΕ (ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ) με εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πήρε απόφαση για κλείσιμο και κατάργηση του μεγαλύτερου Αμαξοστασίου της στο Ελληνικό, για χάρη των «επενδυτών» – μεγάλων οικονομικών κερδοσκοπικών συμφερόντων (όμιλος Λάτση), στους οποίους αυτή η κυβέρνηση ξεπούλησε το χώρο του πρώην αεροδρομίου. Με αυτή όμως την απόφαση οδηγούν σε συρρίκνωση το συγκοινωνιακό έργο σε βάρος των επιβατών και των εργαζομένων στην επιχείρηση.

 

Στην “επένδυση” – ξεπούλημα του Ελληνικού δεν χωράνε όλοι. Οι υποδομές που εξυπηρετούν λαϊκές ανάγκες, όπως το συγκοινωνιακό έργο των νοτίων προαστίων δεν χωρούν στα σχεδία τους. Το κλείσιμο του μεγαλυτέρου, αμαξοστάσιου της Ο.ΣΥ. θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε όλο το συγκοινωνιακό έργο του λεκανοπέδιου.

Κλείνουν ένα αμαξοστάσιο, που μετά τον πρόσφατο εκσυγχρονισμό του – παράλληλα με το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας των εργαζομένων – έχει μεγάλες δυνατότητες για ολοκληρωμένη συντήρηση και επισκευή βαρέων οχημάτων.

Οι εργαζόμενοι, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρούν για το κλείσιμο του αμαξοστασίου του Ελληνικού, το οποίο βρίσκεται στον χώρο που η κυβέρνηση Τσίπρα ξεπούλησε στον Λάτση.

Σήμερα, Πέμπτη, 21/6, πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα και το μεσημέρι, στις 12:30, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία της ΟΣΥ με βασικό αίτημα να μην προχωρήσει το κλείσιμο και η μεταφορά του αμαξοστάσιου.

Η Διοίκηση της ΟΣΥ όχι μόνο κλείνει το Αμαξοστάσιο του Ελληνικού για χάρη του Λάτση, αλλά και τρομοκρατεί και διώκει όσους αντιστέκονται, όπως τον αγωνιστή συνδικαλιστή Απόστολο Κασιμέρη.

 

Να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη του Α. Κασιμέρη από την Διοίκηση της ΟΣΥ

Η Διοίκηση της ΟΣΥ (Γεώργιος Γλυκός και Ζωή Γεωργίου) με απόφαση που δημοσίευσε την Τετάρτη 13/6 μετακινεί τον συνδικαλιστή Α. Κασιμέρη από τα λεωφορεία, όπου εργάζεται εδώ και 24 χρόνια, στα τρόλεϊ (και μάλιστα στο πιο απομακρυσμένο αμαξοστάσιο της Αττικής, στον Κόκκινο Μύλο!) και σε θέση που δεν σχετίζεται με την ειδικότητά του.

 

Η απόφαση αυτή είναι εκδικητική, έχει ως στόχο την απομόνωση του Α. Κασιμέρη από τους εργαζόμενους του κλάδου του, από το σωματείο στο οποίο δραστηριοποιείται και στο οποίο ήταν εκλεγμένος στο ΔΣ επί 12 χρόνια! Αποτελεί ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη!!

Η συνδικαλιστική δράση του Α. Κασιμέρη έχει ενοχλήσει την Διοίκηση της ΟΣΥ και την κυβέρνηση. Ενδεικτικά, ο Α. Κασιμέρης:

  • Βρίσκεται μπροστά στον αγώνα για να μην κλείσει το αμαξοστάσιο του Ελληνικού.
  • Έπαιξε καταλυτικό ρόλο στον αγώνα των καθαριστριών της ΟΣΥ και της αποκάλυψης της μαφίας των εργολάβων που συντηρούνται στην ΟΣΥ και στο Δημόσιο συνολικά.
  • Κατήγγειλε στην επιθεώρηση εργασίας τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας που διαπράττει η ΟΣΥ με αποτέλεσμα να επιβληθούν στην εταιρεία πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ (π.χ. 60.200 ευρώ για μη χορηγηθείσες κανονικές άδειες, 22.500 ευρώ για μη χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου κλπ) και να εκδοθούν μια σειρά καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος της.
  • Κατήγγειλε δημόσια τις εκρήξεις κινητήρων λεωφορείων που η Διοίκηση προσπαθούσε να αποκρύψει καθώς και τις επικίνδυνες βλάβες στα χειρόφρενα των λεωφορείων (κάποιες από τις οποίες οδήγησαν σε σοβαρά ατυχήματα) τα οποία η Διοίκηση φόρτωσε σε μεμονωμένους εργαζόμενους,
  • Κατήγγειλε δημόσια την προμήθεια ελαστικών για τα λεωφορεία της ΟΣΥ με πλαστά πιστοποιητικά καθώς και τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς στους οποίους υπήρχε ένας και μοναδικός μειοδότης,
  • Στάθηκε ενεργά αλληλέγγυος στους αγώνες εργαζομένων σε άλλους χώρους και κλάδους, από το μετρό, έως την vodafone, τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, στην ΕΡΤ κ.α.

Η ΛΑΕ με ανακοίνωσή της καταδικάζει την συνδικαλιστική δίωξη του Α. Κασιμέρη και απαιτεί την άμεση επαναφορά του στο χώρο των λεωφορείων της ΟΣΥ και σε θέση που αντιστοιχεί στην ειδικότητά του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας