Ο Νετανιάχου ζητά επιπλέον κυρώσεις εις βάρος του Ιράν

832
νετανιάχου

Το Ιράν ετοιμάζεται να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω αναστολή των δεσμεύσεών του που απορρέουν από την Συμφωνία για τα Πυρηνικά.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε την διεθνή κοινότητα να ενισχύσει τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, εάν προχωρήσει το σχέδιο του για υπέρβαση του ορίου εμπλουτισμένου ουρανίου που ορίζει η Συμφωνία για τα Πυρηνικά.

«Αν το Ιράν υλοποιήσει τις απειλές του, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να εφαρμόσει αμέσως τον προκαθορισμένο μηχανισμό κυρώσεων», δήλωσε ο Ισραηλινός Πρόεδρος τη Δευτέρα.

Τα παραπάνω σχόλια του Νετανιάχου έγιναν λίγες ώρες αφότου το πρακτορείο ISNA, επικαλούμενο τον Εκπρόσωπο του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, ανέφερε ότι η χώρα σκοπεύει να ξεπεράσει το προκαθορισμένο όριο αποθέματος ουρανίου σε 10 ημέρες.

Το Ιράν ανακοίνωσε αρχικά ότι θα αρχίσει να αναστέλλει κάποιες από τις δεσμεύσεις του στο πλαίσιο της Συμφωνία για τα Πυρηνικά εντός 60 ημερών στις 8 Μαΐου.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε ακριβώς ένα χρόνο μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία, οι οποίες επανέφεραν τις κυρώσεις κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Η Συμφωνία για τα Πυρηνικά του Ιράν, υπογράφηκε το 2015 από το Ιράν και τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία μετά από χρόνια έντονων διαπραγματεύσεων .

Η πολυμερής συμφωνία επιδιώκει να περιορίσει τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν σε αντάλλαγμα για τη σταδιακή άρση των οικονομικών κυρώσεων στην Τεχεράνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας