Ο Νετανιάχου εγκαινίασε τον εποικισμό «Ντόναλντ Τραμπ» στο κατεχόμενο Γκολάν

888
νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου εγκαινίασε χθες, Κυριακή 16 Ιουνίου, έναν νέο εποικισμό στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, τον οποίο ονόμασε «Ramat Trump» («Υψώματα Τραμπ» στα εβραϊκά), προς τιμή του Αμερικανού Προέδρου.

Κι αυτό παρά το ότι οι ισραηλινοί εποικισμοί σε κατεχόμενα εδάφη θεωρούνται παράνομοι από τον ΟΗΕ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναγνωρίσει στις 25 Μαρτίου την κυριαρχία του Ισραήλ στο τμήμα του Γκολάν που ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε από τη Συρία κατά τη διάρκεια του πολέμου των Έξι Ημερών του 1967, και είχε προσαρτηθεί μονομερώς το 1981.

«Το Γκολάν είναι ισραηλινό και θα παραμείνει πάντα», δήλωσε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της φιέστας, υπογραμμίζοντας πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι «ένας πολύ στενός φίλος του Ισραήλ που έλαβε αποφάσεις που δεν είχαν ληφθεί κατά το παρελθόν».

Το υπουργικό συμβούλιο συγκλήθηκε εκτάκτως κάτω από μια σκηνή στο βόρειο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν, παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ Ντέιβιντ Φρίντμαν, και επικρότησε την πρόταση να ονομαστεί ο εποικισμός «Ραμάτ Τραμπ».

Έξω από τη σκηνή, έγιναν τα αποκαλυπτήρια μιας πινακίδας όπου αναγραφόταν το όνομα του εποικισμού, η κατασκευή του οποίου δεν έχει ξεκινήσει και δεν είναι σαφές πότε θα ξεκινήσει.

«Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και να αναπτύσσουμε το Γκολάν προς όφελος όλων των κατοίκων μας, Εβραίων και μη Εβραίων, και για το μέλλον ολόκληρης της χώρας», σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας