Ο Μαδούρο κέρδισε τις εκλογές στη Βενεζουέλα

1516
Μαδούρο

Παρά τον πρωτοφανή και αδίστακτο πόλεμο σύσσωμης της ιμπεριαλιστικής Δύσης, η οποία επιπλέον κατήγγειλε ως «απάτη» τις εκλογές και αμφισβητεί ως νόθο το αποτέλεσμα, ο Νικολάς Μαδούρο κατόρθωσε να σημειώσει μια εκλογική επιτυχία.

Ο Μαδούρο συγκέντρωσε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ποσοστό περίπου 68% των 8,6 εκατ. ψήφων. Ο σημαντικότερος αντίπαλος του Μαδούρο, Χένρι Φαλκόν, έλαβε 21% και προτού, καν, κλείσουν οι κάλπες αμφισβήτησε την γνησιότητα του αποτελέσματος.

Να σημειώσουμε, πάντως, ότι η συμμετοχή στις κάλπες υπήρξε υπερβολικά μειωμένη και έφθασε μόλις στο 46%, έναντι 80% των προηγούμενων εκλογών και ήταν η χαμηλότερη από τότε που ο Ούγο Τσάβες ανήλθε στην εξουσία.

Ο Μαδούρο, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί συνεχιστής του Ούγο Τσάβες, του προκατόχου του στην προεδρία, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του δίνει την ευκαιρία να επικρατήσει στη μάχη με μια «ιμπεριαλιστική συνωμοσία» που έχει ως σκοπό να καταληστευθεί ο πετρελαϊκός πλούτος της χώρας.

Ανακοίνωση της ΛΑ.Ε για την εκλογική επιτυχία του Νικολάς Μαδούρο

Η ΛΑ.Ε αναφερόμενη στην εκλογική νίκη του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η ΛΑ.Ε απευθύνει τον χαιρετισμό της στο Ενοποιημένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας για την επιτυχία του Νικολάς Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές της χώρας, παρά τον απερίγραπτο και αδίστακτο πόλεμο που είχε εξαπολύσει η ιμπεριαλιστική Δύση στην Μπολιβαριανή Επανάσταση.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι η επιτυχία του Νικολάς Μαδούρο θα μπορέσει να γίνει αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα της επαναστατικής διαδικασίας που θα ξεπερνάει τα προβλήματα και τις μέχρι τώρα αδυναμίες και στρεβλώσεις, που θα δώσει ευκαιρίες για μια νέα συμμετοχή του λαού σε προοδευτικούς στόχους, καταπολεμώντας την αποχή και την αδράνεια, οι οποίες καταγράφηκαν σε έκταση στις εκλογές και η οποία θα σηματοδοτήσει μια νέα νικηφόρα πορεία ελπίδας για όλους τους λαούς του κόσμου.

Εκφράζουμε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη μας στην αναζωογόνηση των επαναστατικών διαδικασιών στη χώρα σας και δηλώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό σας για να συντριβούν τα σχέδια του αμερικανικού και του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού σε βάρος σας και για να διαψευστούν στην πράξη οι βρώμικες επιδιώξεις τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας