Ο Λιβυκός λαός έκλεισε τα λιμάνια της Λιβύης για εξαγωγές πετρελαίου

486
πετρέλαιο

Η Μονάδα Φύλαξης Πετρελαίου -μια πολιτοφυλακή που ελέγχει τα μεγάλα τερματικά εξαγωγών στην ανατολική Λιβύη- έχει παραγγείλει στις τοπικές θυγατρικές της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου (NOC) να σταματήσουν όλες τις εργασίες δήλωσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Κατάσταση έκτακτης ανάγκης» κήρυξε η Eθνική Eταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης, έπειτα από το μπλοκάρισμα στις εξαγωγές πετρελαίου από τα λιμάνια, στα ανατολικά της χώρας, που επέβαλαν οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Η Μονάδα Φύλαξης Πετρελαίου -μια πολιτοφυλακή που ελέγχει τα μεγάλα τερματικά εξαγωγών στην ανατολική Λιβύη- έχει παραγγείλει στις τοπικές θυγατρικές της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου (NOC) να σταματήσουν όλες τις εργασίες,

Η κίνηση αυτή καθιστά αδύνατη την εξαγωγή πετρελαίου από τη Λιβύη, προειδοποίησε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι θα οδηγήσει σε απώλειες στην παραγωγή αργού πετρελαίου που ανέρχονται σε 800.000 βαρέλια ημερησίως, καθώς και σε ημερήσιες οικονομικές απώλειες που υπολογίζονται σε περίπου 55 εκατομμύρια δολάρια.

Ο «λιβυκός λαός»

Η κίνηση καταγράφεται την ώρα που η Γερμανία και τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν να πείσουν τον Χαφτάρ και τους ξένους υποστηρικτές του να τερματίσει τις επιχειρήσεις των δυνάμεών του, που διαρκούν εννέα μήνες, για την κατάληψη της λιβυκής πρωτεύουσας, έδρα της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας του πρωθυπουργού Φάγιεζ αλ Σάρατζ.

Μέλη φυλών σε περιοχές που ελέγχουν οι δυνάμεις του LNA εισέβαλαν στο λιμάνι Ζουεϊτίνα, από όπου εξάγεται αργό, και ανακοίνωσαν ότι κλείνουν όλους τους τερματικούς σταθμούς.

Ο εκπρόσωπος του LNA, Αχμεντ Μισμάρι, δήλωσε αργότερα σε δημοσιογράφους ότι «ο λιβυκός λαός» έκλεισε τα λιμάνια.

Σύμφωνα με το Twitter του Λιβυκού Εθνικού Στρατού ο εκπρόσωπος του Al Mismari δήλωσε:

Ενημερώνουμε τη διεθνή κοινότητα ότι ο Λιβυκός λαός έκλεισε τις εγκαταστάσεις και τους τερματικούς σταθμούς, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την τουρκική παρέμβαση με την αποστολή τρομοκρατών μισθοφόρων στη χώρα , όπως και για τους προδότες της GNA (Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ). Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός θα προστατέψει τους διαδηλωτές“.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1218376703245979648

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας