Ο Λαφαζάνης χαιρετίζει την μεγάλη επιτυχία Melenchon στις Προεδρικές εκλογές

1826
Λαφαζάνης, Melenchon

Μεγάλη επιτυχία το αποτέλεσμα του Melenchon και της Γαλλικής Αριστεράς στον α’ γύρο των Προεδρικών εκλογών στην Γαλλία

Χαιρετίζω εκ μέρους της ΛΑ.Ε τα ποσοστά που συγκέντρωσε ο Melenchon και η Αριστερά της Γαλλίας στον α’ γύρο των Προεδρικών εκλογών.

Τα ποσοστά του Melenchon αποτελούν μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο και την Αριστερά και μέσα στις αντίξοες συνθήκες υπό καθεστώς κινδυνολογίας που δόθηκε η εκλογική μάχη, συνιστούν ευχάριστη θετική έκπληξη.

Η επιτυχία του Melenchon αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία διότι καταγράφηκε παρά και ενάντια στο κλίμα δυσφήμισης της Αριστεράς, που είχε προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γαλλία, ο Αλ. Τσίπρας και ο νεομνημονιακός μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ με την ταπεινωτική συνθηκολόγηση τους και την προδοσία τους.

Η Αριστερά αποδεικνύεται “εφτάψυχη” και επαναθεμελιωμένη αποτελεί μεγάλη ανάγκη για τους λαούς και ελπίδα για ανθρώπινες κοινωνίες και ένα ανθρώπινο κόσμο.

Ευχόμαστε επιτυχία στον Melenchon και τις δυνάμεις που τον στήριξαν στις επερχόμενες κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στην Γαλλία, όπου έλληνας, στέλεχος της ΛΑ.Ε, θα είναι και υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια της Αριστεράς που θα στηρίζει ο Melenchon.

Η Γαλλία μετά τον πρώτο γύρο των Προεδρικών εκλογών δεν θα μείνει ίδια. Όσο και αν πανηγυρίζει το Γερμανικό και ευρωπαϊκό κατεστημένο, η νίκη τους στις Γαλλικές εκλογές είναι Πύρρειος και χωρίς προοπτική.

Ο Γερμανο-Γαλλικός άξονας έχει πλέον τραυματιστεί βαρύτατα και μαζί με την ευρωζώνη και την ΕΕ δεν έχουν μέλλον, ίσως και άμεσο μέλλον.

Πολύ περισσότερο δεν έχει κανένα μέλλον η Ελλάδα με ευρώ και μέσα στη νεοφιλελεύθερη ΕΕ.

Το μήνυμα των Γαλλικών εκλογών είναι μήνυμα συμπόρευσης και αγώνα για όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς στην Ελλάδα.

Είναι μήνυμα για ένα μεγάλο πολιτικό, κινηματικό και εκλογικό μέτωπο όλων, χωρίς εξαιρέσεις και μικροηγεμονισμούς, των ριζοσπαστικών, αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων στην χώρα μας.

Όσες δυνάμεις αρνούνται ή σφυρίζουν αδιάφορα απέναντι στην ανάγκη ενός μεγάλου ενωτικού εγχειρήματος στον ριζοσπαστικό, αριστερό, πατριωτικό, δημοκρατικό αντιμνημονιακό χώρο, προσφέρουν, εκ των πραγμάτων, πολύτιμες ανέλπιστες υπηρεσίες στο βρώμικο μνημονιακό καθεστώς, που πρέπει να γκρεμίσουμε εδώ και τώρα μαζί με τους πολιτικούς υπαλλήλους και την ολιγαρχία που το στηρίζουν και λεηλατούν τον τόπο και τον λαό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας