Ο Λαφαζάνης, το “Πολυτεχνείο” και η “Ελεύθερη Ώρα”

2171

Έχουν λυσσάξει τώρα τελευταία ακροδεξιοί και φασίζοντες κύκλοι με το “Πολυτεχνείο” και όσο βλέπουν το τελευταίο να ανθίστανται και να αντέχει στο χρόνο τόσο χύνουν όλο και περισσότερη χολή.

Τελευταίο πόνημά τους η μεγάλη πρωτοσέλιδη φωτογραφία των “πρωταγωνιστών του Πολυτεχνείου”, από τη γνωστή και μη εξαιρετέα “Ελεύθερη Ώρα”, η οποία ανάμεσα στα άλλα εμφανίζει τον Παναγ. Λαφαζάνη ως ένα από τους ανθρώπους που καπηλεύτηκε τάχα το Πολυτεχνείο για να αποκτήσει οφίτσια, προνόμια και καρέκλες και να συμβάλλει μαζί με τη “γενιά του Πολυτεχνείου” στην “παρακμή της μεταπολίτευσης”.

Κατ’ αρχάς δεν έχω καταλάβει πως είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται διαχρονικά ο όρος “γενιά του Πολυτεχνείου”. Η γενιά αυτή υπήρξε και έδρασε με ενιαίο σχετικά τρόπο τις μέρες της εξέγερσης του Νοέμβρη. Έκτοτε “επώνυμοι” και “ανώνυμοι” της γενιάς εκείνης της περιόδου ακολούθησαν το δικό τους δρόμο και ο καθένας κρίνεται με βάση τη δική του πορεία.

Όσον αφορά τον Παν. Λαφαζάνη μόνο η “Ελεύθερη Ώρα” και κάποιοι άλλοι φασίζοντες και ναζιστικοί κύκλοι έχουν το θράσος να του χρεώσουν καπηλεία και μάλιστα καπηλεία του Πολυτεχνείου (!) και κανένας άλλος. Διότι όλοι ξέρουν ότι ουδέποτε διεκδίκησε αξιώματα και ουδέποτε εκμεταλλεύτηκε περιστάσεις για να καθίσει και να κρατήσει καρέκλες. Αντίθετα, εγκατέλειπε συνεχώς αξιώματα, “οφίτσια” και “προνόμια”, εφ’ όσον δεν μπορούσε να υπηρετήσει τις ιδέες του και το όραμά του για μια ανεξάρτητη, παραγωγική και κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι θυσίασε, μαζί με άλλους συναγωνιστές του, υπουργικούς και βουλευτικούς θώκους τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2015, γιατί δεν ήθελε να συνεργήσει στη μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα επιβιώνει με μια μικρή σύνταξη, αφού φρόντισε ο Κατρούγκαλος να του κόψει αντισυνταγματικά τη βουλευτική σύνταξη που δικαιούτο, ενώ και η σύνταξη που του αναλογεί για τα χρόνια ασφάλισης του στο ΙΚΑ και στο ταμείο Τύπου, “καθυστερεί” εδώ και πάνω από τρία χρόνια!!!

Είναι τραγικό ότι αυτοί οι “χουντο-ακροδεξιοί” και “φασίζοντες κύκλοι” οι οποίοι σηκώνουν κεφάλι στην εποχή μας και εμφανίζονται ως τιμητές, ποτέ δεν υπηρέτησαν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, όπως και όλο το ελληνικό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο. Αντίθετα, όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία πρόδωσαν και ξεπούλησαν και την Ελλάδα και το λαό μας.

Οι προδότες της Κύπρου

Αυτοί οι ακροδεξιοί και φασίζοντες κύκλοι δεν έχουν απλώς ως στόχο τον Λαφαζάνη αλλά πρώτα απ’ όλα θέλουν να θάψουν το Πολυτεχνείο και όσους το στηρίζουν και συνεχίζουν με επίκαιρο τρόπο το πνεύμα του.

Αυτοί οι κύκλοι του κνούτου και του εθνοεμπορίου διαδίδουν τώρα ευθέως ή και υπογείως ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου έγινε δυνατή διότι κάποιοι κύκλοι της χούντας και των ξένων κέντρων το επέτρεψαν, προκειμένου να εξοστρακιστούν από την εξουσία Παπαδόπουλος-Μαρκεζίνης και να έρθει στα πράγματα ο Δ. Ιωαννίδης, ο οποίος και θα άνοιγε το δρόμο της προδοσίας της Κύπρου και της τουρκικής εισβολής και κατοχής στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Βεβαίως όλα τούτα είναι χονδροειδής προπαγανδιστικός μύθος που αποσκοπεί στην δυσφήμηση του αγώνα του Πολυτεχνείου και της εθνικής δημοκρατικής προσφοράς του. Και είναι μύθος διότι πρώτος ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος άνοιξε το δρόμο στην τουρκική εισβολή, καθιστώντας ανοχύρωτη την Κύπρο. Ήταν ο Γ. Παπαδόπουλος που απέσυρε το 1968 την ελληνική μεραρχία από την Κύπρο κάτω από το Casus beli του τούρκου πρωθυπουργού Ντεμιρέλ και άνοιξε την κερκόπορτα στην Τουρκία.

Ο Δ. Ιωαννίδης ολοκλήρωσε με το πραξικόπημα κατά Μακαρίου τη μεγάλη προδοσία σε βάρος της Κύπρου και του Κυπριακού λαού.

Άλλωστε, όλη η ιστορία της Κύπρου, ιδιαίτερα από τον πόλεμο και μετά, είναι ιστορία προδοσίαςυποτέλειας και παράδοσης του νησιού στην τουρκική βουλιμία από το εξωνημένο ελληνικό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο και το υπαλληλικό πολιτικό προσωπικό της Λευκωσίας.

Το τραγικό είναι ότι αυτή η προδοτική ιστορία, με τη λογική “η Κύπρος πέφτει μακριά”, συνεχίζεται έως σήμερα μέχρι τελικής πτώσεως του κυπριακού ελληνισμού. Και εδώ οι ακροδεξιοί και οι ψεύτες δημαγωγοί στην Ελλάδα συμπλέουν στην πράξη με τους κατεστημένους και υποτελείς κύκλους των Αθηνών και τους παραδομένους της Λευκωσίας.

Ν. Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας