Οπαδοί του Γκιουλέν ανάρτησαν βίντεο που τον δείχνει ζωντανό να προσεύχεται

572
Οπαδοί του Γκιουλέν ανάρτησαν βίντεο

Τέλος στις φήμες που θέλουν να δολοφονήθηκε ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν βάζουν με βίντεο οι Γκιουλενιτστές, που κοινοποιήθηκε και τον δείχνει ζωντανό, κατά τη διάρκεια της βραδινής προσευχής.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησαν φήμες ο ότι ο νούμερο ένα εχθρός του Ερντογάν, φέρεται να δηλητηριάστηκε το βράδυ της Τρίτης. 

Ενώ κι ένα άλλο στέλεχος της οργάνωσης FETO και μαθητής του ιμάμη, που ήταν μαζί του στο αγρόκτημά του στην Πενσιλβανία φέρεται επίσης να αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με το κανάλι Oda ΤV, μυστικές υπηρεσίες επιβεβαιώνουν ότι η οργάνωση έλαβε εντολή να μην μιλήσει και ότι η είσοδος και η έξοδος από το αγρόκτημα απαγορεύτηκε, ενώ ο συναγερμός ασφαλείας γύρω από τη φάρμα του Γκιουλέν βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο ώστε να μην διαρρεύσουν πληροφορίες.

Ένας άλλος τουρκικός ιστότοπος, ο TR74, ο οποίος φέρεται να είναι όργανο της οργάνωσης, υποστήριξε ότι ο Γκιουλέν είναι καλά στην υγεία του και ότι πρόκειται για fake news. Επίσης, κανείς από τους μαθητές του Γκιουλέν δεν αυτοκτόνησε. Άνθρωποι κοντά στον Φετουλάχ Γκιουλέν δήλωσαν ότι βγαίνουν επανειλημμένως ψευδείς ειδήσεις για θάνατο του Γκιουλέν.

Στα τουρκικά σόσιαλ μίντια πάντως τα σενάρια δίνουν και παίρνουν

Υποστηρίζεται ότι αυτός που φέρεται να αυτοκτόνησε ήταν Τούρκος πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ), που κατάφερε να διεισδύσει στην οργάνωση εδώ και χρόνια. Σενάρια ταινίας κατασκοπείας ή θρίλερ προς το παρόν. Ο Γκιουλέν θεωρείται για την τουρκική κυβέρνηση ο εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος το 2016. Από τότε η Άγκυρα προσπαθεί να πείσει τις ΗΠΑ να τον εκδώσει στην Τουρκία, ενώ οι διώξεις κατά εκατοντάδων χιλιάδων μελών της οργάνωσης, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, συνεχίζονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας