«Ο ελληνικός λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη»

5102
λαϊκή
  • «Οι σοβαροί οικονομολόγοι δεν υπογράφουν υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για μια δεκαετία, κ. Τσακαλώτε»

Με αφορμή τη συνεδρίαση του χτεσινού Eurogroup, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Ο Υπουργός Οικονομικών σε πολλές του τοποθετήσεις, τόσο στην ελληνική Βουλή, όσο και σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, αρέσκεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κανένας σοβαρός οικονομολόγος στον κόσμο που να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα αντέχει τα πλεονάσματα του 3.5% για πολλά χρόνια.

Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό, φαίνεται ότι οι σοβαροί οικονομολόγοι υπογράφουν υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια, όπως έκανε ο κ. Τσακαλώτος, τον Αύγουστο του 2015 όταν υπέγραφε τη Δανειακή Σύμβαση και το 3ο Μνημόνιο, με απόφαση βεβαίως Τσίπρα, με το οποίο δέσμευσε τη χώρα στο φαύλο κύκλο της λιτότητας, της εκτίναξης του δημοσίου χρέους και της οικονομικής ασφυξίας για τους εργαζόμενους.

Στο χτεσινό Eurogroup οι Δανειστές δεν εισάκουσαν κανένα σοβαρό οικονομολόγο – πολύ περισσότερο τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικώνκαι αποφάσισαν ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει πρόσθετα μέτρα ώστε να πετύχει τους στόχους των ‘συμφωνηθέντων’ πρωτογενών πλεονασμάτων. Πρόσθετα προληπτικά μέτρα που σίγουρα θα χτυπήσουν το αφορολόγητο, τους συνταξιούχους, την αγορά εργασίας.

Η χτεσινή απόφαση του Eurogroup δείχνει ότι αυτή είναι η θέση της χώρας μας σε μια νομισματική ένωση που στοχεύει στη μόνιμη λιτότητα, στις ιδιωτικοποιήσεις και στη συνεχή υποβάθμιση των εργαζομένων.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Ο μόνος που έχει να κερδίσει είναι το ελληνικό και ξένο κεφάλαιο, καθώς επίσης, το πολιτικό προσωπικό, δεξιό και «αριστερό», που υπογράφοντας και εφαρμόζοντας Μνημόνια ισχυρίζεται ότι σώζει την Ελλάδα, ενώ στην ουσία υπερασπίζεται την επιβίωσή του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας