Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σ.Παπαδόπουλος ξεπλένει τους υπουργούς ΝΔ για σκάνδαλο NOVARTIS

323

Με παρέμβαση του στη Βουλή, εκτός καταλόγου και εκτός θέματος, ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Παπαδόπουλος, υπογράμμισε προς “έκπληξη”(; ) των πάντων μέσα στην αίθουσα ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης για αρχειοθέτηση των κατηγοριών για το σκάνδαλο Novartis που αφορούν πολιτικά πρόσωπα πρέπει να γίνουν σεβαστές από όλους.

Η τοποθέτηση αυτή του Σ. Παπαδόπουλου δεν ήταν ακριβώς “έκπληξη” αφού είναι γνωστό ότι  αυτές οι απόψεις έχουν ευρεία απήχηση μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ως γνωστόν γνωρίζει βαθύτατη και γενικευμένη διαλυτική κρίση.

Χρειάστηκε η επιμονή και εκβιαστική επέμβαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για να “ανασκευάσει” υποκριτικά τα όσα είπε “ειλικρινά” ο βουλευτής των Τρικάλων.

Είχε δεν είχε πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ και εδώ προσέφερε σωσσίβιο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, από την οποία τεχνητά επιχειρεί να συντηρήσει ένα επίπλαστο συγκρουσιακό κλίμα, το οποίο υπάρχει μόνο για τις καρέκλες και τα προνόμια της εξουσίας.

Kατόπιν εορτής προσπάθησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις

Εκτός κομματικής γραμμής εμφανίστηκε ο Σάκης Παπαδόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας στη Βουλή ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης για αρχειοθέτηση των υποθέσεων για τη Novartis που αφορούν πολιτικά πρόσωπα πρέπει να γίνουν σεβαστές, αναγκαζόμενος ωστόσο, μετά τον εκνευρισμό της Κουμουνδούρου, να ανασκευάσει.

Όλα άρχισαν νωρίς χθες το πρωί, όταν ο βουλευτής Τρικάλων ζήτησε να παρέμβει στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, παρόλο που δεν είχε εγγραφεί ως ομιλητής, ενημερώνοντας μάλιστα πως δεν σκοπεύει να κατέβει εκ νέου υποψήφιος βουλευτής. Οταν έλαβε τον λόγο, εμφανίστηκε σε εντελώς άλλο μήκος κύματος από το κόμμα του σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο Novartis, λέγοντας πως «το πόρισμα της απόφασης της Δικαιοσύνης για τις υποθέσεις που αφορούν τον ποινικό χαρακτήρα ευθυνών πρώην υπουργών είμαστε αναγκασμένοι να το αποδεχτούμε».

Μάλιστα, υποστήριξε πως «η εξεταστική κατέληξε πως μόνο για τρεις θα έπρεπε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών, δηλαδή για τους Γεωργιάδη, Λοβέρδο και Αβραμόπουλο», φτάνοντας στο σημείο να… ευχηθεί στον Ανδρέα Λοβέρδο να αθωωθεί στο δικαστήριο! Η τοποθέτηση του βουλευτή, τον οποίο μάλιστα επαίνεσε ο Θάνος Πλεύρης, προκάλεσε νεύρα στην Κουμουνδούρου, με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα να του τα ψέλνει, ζητώντας του να επανέλθει με διευκρινιστική δήλωση.

Υπενθυμίζεται πως το κόμμα αιτήθηκε προ εβδομάδας την κατάθεση της πράξης αρχειοθέτησης της δικογραφίας που αφορά τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Τελικώς, μετά το τράβηγμα του αυτιού, ο Σάκης Παπαδόπουλος επανήλθε, λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν όσα είπε για την υπόθεση Novartis, σημειώνοντας πως «ορθώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της Δικαιοσύνης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας