Σφυροκόπημα Κιέβου-Λβιβ: Τα κέντρα διοίκησης του στρατού στο στόχαστρο της Ρωσίας

670
Σφυροκόπημα Κιέβου-Λβιβ

Εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, καθώς και στη δυτική πόλη Λβιβ, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης και αποτελούν για δεύτερη ημέρα στην οποία τα ρωσικά στρατεύματα θέτουν πλέον τα κέντρα ελέγχου του ουκρανικού στρατού αλλά και την πόλη της δυτικής Ουκρανίας που αποτελεί την πύλη εισόδου των εφοδίων από ΕΕ και ΗΠΑ.

Έτσι κατά Ρώσους αναλυτές πιθανόν στο σημερινό σφυροκόπημα μπορεί να ήταν και τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των ουκρανικών δυνάμεων από τους αξιωματικούς του βρετανικού στρατού που έχουν μεταβεί στην Ουκρανία και βρίσκονται στο Κίεβο.

Άνδρες της SAS έχουν ξεκινήσει την εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων του Κιέβου όπως δήλωσαν Ουκρανοί διοικητές στους The Times.

Αξιωματικοί από δύο βρετανικά τάγματα βρίσκονται γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα για την εκπαίδευση των μονάδων του ουκρανικού στρατού.

Μόλις χθες η ρωσική Αεροπορία έπληξε το εργοστάσιο στην περιοχή του Κιέβου που κατασκευάζει πυραύλους Neptune τους οποίους ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως χρησιμοποίησε για να πλήξει το ρωσικό καταδρομικό Moskva.

Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν νωρίς σήμερα το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη επιβεβαίωση για τις εκρήξεις.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα τις πληροφορίες.

Άνοιξαν οι σοβιετικές αποθήκες όπλων

Aμέσως μετά την χρήση όλων των τύπων στρατηγικών βομβαρδιστικών που διαθέτει η ρωσική Αεροπορία, εντοπίστηκαν να μεταφέρονται MLRS 9P138 Grad-1 που ήταν σε υπηρεσία με τον Σοβιετικό Στρατό το 1976!

Ποιος ο λόγος να ανοίξεις τις σοβιετικές αποθήκες όπλων και να επαναφέρεις σε υπηρεσία τέτοιου είδους οπλικά συστήματα;

Ετοιμάζουν κάποια γενική πολεμική κινητοποίηση ή έχουν ξεμείνει από πυρομαχικά; Μάλλον το πρώτο. Αυτό δείχνει και η χρήση στρατηγικών βομβαρδιστικών πάνω από το εργοστάσιο Azovstal της Μαριούπολης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας