Ο αρχηγός των Κούρδων του PYD Χ.Σαούθ στην Ελλάδα. Συνάντηση ενημέρωσης

1242
mde_soft

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο ηγέτης των Κούρδων του PYD στη Συρία Χασάν Σαούθ, που μαζί με τον Ιμπραχήμ  Μουσλέμ, υπεύθυνο του PYD στην Ελλάδα, είχαν συνάντηση με Έλληνες φίλους και αλληλέγγυους στον αγώνα του Κουρδικού λαού και με δημοσιογράφους.

Ο Χασάν Σαούθ ενημέρωσε αναλυτικά για την κατάσταση και τις εξελίξεις στην Συρία, την βάρβαρη επίθεση που δέχτηκε ο Κουρδικός λαός με όλα τα δυνατά μέσα, ακόμα και με απαγορευμένα χημικά όπλα, όπως οι βόμβες φωσφόρου, από τον τουρκικό στρατό και τους σύρους “ισλαμιστές” μισθοφόρους του, για την ηρωική αντίσταση του Κουρδικού λαού που κατόρθωσε να αναχαιτίσει την τουρκική επιθετικότητα και για τις σύνθετες εξελίξεις μετά την εκεχειρία που αποφασίστηκε, την οποία, όμως, δεν τηρεί ο τουρκικός στρατός κάτω από τις εντολές του Ερντογάν.

O Χασάν Σαούθ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι παρά τις δυσκολίες και τον άνισο αγώνα, ο Κουρδικός λαός της Συρίας θα κατορθώσει να σταθεί όρθιος απέναντι στην Τουρκική θηριωδία και να κατοχυρώσει τα δικαιώματα και την αυτοδιοίκηση του μέσα σε μια δημοκρατική και εδαφικά ακέραιη Συρία.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε, ανάμεσα σε συναγωνιστές/τριες και ο Παν. Λαφαζάνης, ο οποίος μίλησε εγκάρδια  με τον Χασάν Σαούθ (βλ φωτογραφία).

Ο Παν. Λαφαζάνης με δηλώσεις του τόνισε ότι “το πισώπλατο πλήγμα που δέχτηκαν οι Κούρδοι της Συρίας από τις ΗΠΑ δείχνει για άλλη μια φορά, πέραν των άλλων και την βαθιά αναξιοπιστία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, την οποία έχει γευθεί πολλές φορές ο ελληνικός και ο κυπριακός λαός“.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι: “Οι Κούρδοι όσο στηρίζονται πρώτα απ’ όλα και κυρίως στην αποφασιστικότητά τους, στην ενότητα, την καρδιά και τα όπλα τους, θα νικήσουν γιατί πολεμάνε υπέρ βωμών και εστιών για την ύπαρξη πρώτα απ’ όλα του έθνους τους και των παιδιών τους“.

Ο Παν. Λαφαζάνης τέλος υπογράμμισε ότι “σήμερα όσο ποτέ είναι αναγκαία για την ειρήνη, την διασφάλιση της διεθνούς νομιμότητας και της σταθερότητας στην περιοχή μια στρατηγική συμμαχία των Κούρδων με την Ρωσία και την Συρία του Άσαντ στη βάση της πλήρους απομάκρυνσης του τουρκικού στρατού αλλά και των ΗΠΑ από το έδαφος της Συρίας και στην βάση της κατοχύρωσης μιας ενιαίας, κυριάρχης, εδαφικά ακέραιης και δημοκρατικής Συρίας, με την ουσιαστική διασφάλιση των δικαιωμάτων και της αυτοδιοίκησης του Κουρδικού λαού και όλων των λαών της Συρίας και με σεβασμό σε όλες τις θρησκευτικές πεποιθήσεις“.

rptnb

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας