Ούτε γάτα ούτε ζημιά: 600.000 ευρώ και κανονικά σύνταξη στον Παπαντωνίου!

3822
παπαντωνίου
…Μετά και τη αθώωση των κατηγορουμένων για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Συγχαρητήρια στην Δικαιοσύνη!

Μετά και την αθώωση και των κατηγορουμένων για τη υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία συγκλόνισε την κοινή γνώμη και το μετέπειτα μέγα σκάνδαλο της χαριστικής μεταβίβασης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Eurobank, ακολουθεί με τη βούλα της δικαιοσύνης η επιστροφή του Γιάννου Παπαντωνίου στην κανονικότητα.

Δεκτή έκανε το Συμβούλιο της Επικρατείας την προσφυγή του ζεύγους Παπαντωνίου που ζητούσαν να τους επιστρέψει το Δημόσιο το ποσό των 600.000 ευρώ και να καταβάλλει κανονικά τη σύνταξη του πρώην τσάρου της οικονομίας.

Τα 600.000 ευρώ προέρχονται από καταθέσεις ύψους 1,3 εκ. ευρώ στην ελβετική τράπεζα HSBC του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, η οποία επίσης είχε προφυλακιστεί.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την προσφυγή του ζεύγους Παπαντωνίου που υποστήριζε ότι το ποσό ήταν νόμιμα αποκτημένο και φορολογημένο.

Εκτός αυτού, το ΣτΕ άναψε και το “πράσινο φως” για να αρχίσει και η καταβολή της παχυλής σύνταξης του πρώην υπουργού, η οποία παρακρατούνταν λόγω οφειλών προς το Δημόσιο.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου κρατήθηκε 18 μήνες στη φυλακή Κορυδαλλού, με τις κατηγορίες για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων ύψους 2,8 εκ. ευρώ που φέρεται ότι είχαν ληφθεί ως προμήθεια για τον εκσυγχρονισμό 6 πολεμικών φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι τα στοιχεία εις βάρος του πρώην υπουργού δεν αρκούν για να παραπεμφθεί σε δίκη και διατάχθηκε περαιτέρω εξέταση της υπόθεσης, ενώ στο μεταξύ ο Γιάννος Παπαντωνίου αφέθηκε ελεύθερος.

Βεβαίως τι να πει κανείς όταν έχουμε φτάσει στο σημείο οι παράνομες σκανδαλώδεις δανειοδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων προς τα κόμματα, να βαίνουν ολοταχώς προς το ψυγείο !

Β.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας