Περιχαρής η Λάιεν βρήκε ασπίδα προστασίας την ελληνική “χωματερή” ψυχών

1655
λάιεν

Περιχαρής και ενθουσιασμένη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν είπε, μετά την περιήγησή της στον Έβρο, ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την “ασπίδαπροστασίας που η Ελλάδα προσφέρει στον Έβρο και στα νησιά προς την υπόλοιπη Ευρώπη και κυρίως την κεντρική και τη βόρεια.

Μάλιστα, εν είδει εξαγοράς για την συνοριοφυλακή, που χωρίς να υπολογίζει κόστος και συνέπειες προσφέρει η χώρα μας στις Βρυξέλλες, έκανε δώρο στην Ελλάδα ως αντάλλαγμα 700 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 350 άμεσα, όπως είπε, τα οποία θα κατευθυνθούν προς εξυπηρέτηση προσφύγων και μεταναστών, χωρίς να διευκρινίσει, όμως, ποιες ΜΚΟ θα τα καρπωθούν.

Προφανώς ο Κυρ. Μητσοτάκης ως καλός ευρώ-πρόσκοπος φούσκωσε από υπερηφάνεια για το ευχαριστώ και τα εγκώμια της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ενθουσιασμένος που του επέτρεψαν να φυλάει τα σύνορα των χρυσοκάνθαρων  γραφειοκρατών των Βρυξελλών.

Ξέχασε, όμως, κάτι μικρές λεπτομέρειες.

Ο,τι τα σύνορα, ιδιαίτερα τα θαλάσσια, δεν φυλάσσονται εύκολα όσο και αν είναι μεγάλη και διαρκής η κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού, όταν, μάλιστα, ο Ερντογάν συνεχίζει να στέλνει κατά κύματα πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνικά σύνορα.

Η Ελλάδα, έστω, με μικρές  καθημερινές ροές προσφύγων-μεταναστών που θα διαπερνούν τα μέτρα φύλαξης στον Έβρο και στα νησιά, θα πλημμυρίσει σιγά-σιγά με νέα κύματα εγκλωβισμένων προσφύγων-μεταναστών.

Πέραν τούτου ο χαμηλής έντασης πόλεμος που ζούμε στα ανατολικά μας σύνορα, αν συνεχιστεί από την πλευρά του Ερντογάν, θα έχει όλο και μεγαλύτερο κόστος, με καταστροφή του Έβρου, της Θράκης και ιδιαίτερα των νησιών  του Αιγαίου, ενώ μπορεί να εξελιχθεί και σε θερμό πόλεμο με απρόβλεπτες καταστροφικές παρενέργειες.

Η λύση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα δεν είναι να γίνει η Ελλάδα ασπίδα και συνοριοφύλακας της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, έναντι κάποιων χρημάτων για τις ΜΚΟ, με τον Ενρτογάν να προκαλεί και να πολιορκεί με πρόσφυγες, μετανάστες τα σύνορά μας και την γερμανική Ευρώπη να τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση για το ότι αποτελεί προστατευμένη ζώνη με την “υγειονομική” στεγανοποίηση των ελληνικών συνόρων απέναντι της.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι πάλι το πειραματόζωο και το θύμα.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας