Ουγγαρία: Έκλεισε έδαφος και εναέριο χώρο στα φορτία όπλων για Ουκρανία

757
Έκλεισε έδαφος και εναέριο χώρο στα φορτία όπλων

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα, ότι δεν θα επιτρέψει την μεταφορά όπλων μέσω του εδάφους της, αλλά και από τον εναέριο χώρο της, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και οι χώρες μέλη της αποφάσισαν την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, μετά την προειδοποίηση της Ρωσίας ότι θα κτυπηθούν οι εφοδιοπομπές ή τα αεροσκάφη που θα μεταφέρουν αυτά τα όπλα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο, ανέφερε στο Facebook: «Δεν θα δώσουμε άδεια για τη μεταφορά φονικών όπλων μέσω του ουγγρικού εδάφους».

Η απόφαση αυτή ελήφθη για την ασφάλεια των Ούγγρων πολιτών, τόσο εντός της χώρας όσο και εκείνων που βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε: «Οι παραδόσεις αυτές μπορεί εύκολα να γίνουν στόχος στρατιωτικών επιθέσεων. Η σημαντικότερη δουλειά μας είναι να διασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας και του πληθυσμού και κατά συνέπεια δεν πρέπει να εμπλακούμε σε αυτόν τον πόλεμο».

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, περίπου 85.000 άνθρωποι έχουν περάσει τα σύνορα από την Ουκρανία και φιλοξενούνται στην Ουγγαρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας