Ο ποντιακός ελληνισμός καρδιά της Ελλάδας

781
Για ένα νέο κίνημα απελευθέρωσης

Τιμάμε την μέρα μνήμης της γενοκτονίας από το Τούρκικο λεπίδι του ηρωικού και ακμάζοντος Ποντιακού Ελληνισμού, της Μικράς Ασίας. Στο πλαίσιο της γενοκτονίας του ελληνισμού που είχε ξεκινήσει η Τουρκία από νωρίς στην επικράτεια της και κλιμάκωνε επί δεκαετίες, με αποκορύφωμα τη σφαγή και τον διωγμό το 1922 του Μικρασιάτικου ελληνισμού και πρόσφατα του ελληνισμού της Πόλης, της Ίμβρου κλπ. κλπ.

Είμαστε αλληλέγγυοι με τους ομογενείς αδελφούς Ποντίους και τα οικονομικά και πολιτιστικά αιτήματά τους για την επιβίωση και την ανάδειξη των παραδόσεών τους συνολικά και ειδικά τους ομογενείς που εγκαταστάθηκαν στην πατρίδα μας από την πρώην ΕΣΣΔ και αντιμετωπίζουν την φτώχεια και το αδιέξοδο, χωρίς τη φροντίδα του κράτους και με την εγκατάλειψή τους από το τελευταίο.

Αυτές τις ώρες είμαστε ανυπότακτα απέναντι στο νέο Τουρκικό επεκτατισμό σε Θράκη, Αιγαίο, Κύπρο και Αν. Μεσόγειο, ενώ καταδικάζουμε τον πόλεμο που προκάλεσε και κλιμακώνουν στην Ουκρανία ο αμερικανονατοϊκός ιμπεριαλισμός και το βαθιά αντιδημοκρατικό, αντιδραστικό και αντιρωσικό καθεστώς του Κιέβου, που καλύπτει κάτω από τις φτερούγες του τους νεοναζιστές εγκληματίες του Αζόφ, οι ναζιστικές ιδέες και δράσεις των οποίων επεκτείνονται σε όλη την Ευρώπη.

Η ήττα των σχεδίων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του καθεστώτος του Κιέβου στην Ουκρανία αποτελεί σήμερα την ύψιστη προϋπόθεση για ειρήνη, δικαιοσύνη και δημοκρατία στην Ουκρανία, την Ευρώπη και τον κόσμο, η οποία Ευρώπη δεν πρέπει να ξανασηκώσει νέα και χειρότερα διαιρετικά ψυχροπολεμικά τείχη που θα σπείρουν τον όλεθρο στον πλανήτη.

Ζήτω ο Ποντιακός Ελληνισμός!

Ενότητα και αγώνας όλων των δημοκρατικών πατριωτικών δυνάμεων της χώρας για μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στην Ελλάδα.

Για μια Ελλάδα που θα πάψει να είναι ευρωαμερικάνικο και ατλαντικό προτεκτοράτο.

Για μια Ελλάδα λεύτερη, ανεξάρτητη, βαθιά δημοκρατική. Για μια Ελλάδα της παραγωγικής και τεχνολογικής αναγέννησης, χωρίς ολιγαρχίες και χωρίς τον έλεγχο της οικονομίας μας και του λαού μας από την ολοκληρωτική παγκοσμιοποίηση και τους πολυεθνικούς κολοσσούς της. Για μια Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης ενάντια στη σημερινή φτώχεια και στην εξαθλίωση. Για μια Ελλάδα που θα διατηρεί, θα πλουτίζει και θα αναπτύσσει την πολιτιστική της ταυτότητα και την πολιτιστική της ιδιοτυπία, ενάντια στις επιλογές της αποεθνοποίησης, της παρακμής και της “εγκατάλειψης” της γλώσσας της, της ιστορίας της και της κληρονομιάς της, πράγματα που οφείλουμε να γονιμοποιούμε, να καλλιεργούμε και να αναπτύσσουμε μαζί με τις καλύτερες επιτεύξεις της εποχής μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας