Ομολογίες ΣΟΚ αντιδημάρχου: Χωρίς σχέδιο εκκένωσης το Μάτι έως αρχές 2018!

2124
αντιδημάρχου

Σε αποκαλύψεις-σοκ προέβη ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Βάιος Θανασιάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Οι αποκαλύψεις του αντιδημάρχου, στο βαθμό που επιβεβαιωθούν και διασταυρωθούν, τινάζουν στον αέρα την κυβέρνηση, την περιφέρεια και τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει σχέδιο εκκένωσης για το Μάτι, απάντησε: “Ο Δήμος Μαραθώνος δεν είχε ποτέ, το κάναμε στις αρχές του χρόνου. Εξ όσων γνωρίζω δεν υπήρχε σχέδιο εκκένωσης για το Μάτι. Η εναρμόνιση με το σχέδιο Ξενοκράτης ζητήθηκε το 2018″.

Όπως είπε, σύμφωνα με το σχέδιο, η περιοχή εκκενώνεται από τις διόδους που ήδη υπάρχουν. “Είναι υλοποιήσιμο στα μέτρα του δυνατού” σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ παραδέχθηκε πως δεν το είχαν δοκιμάσει στην πράξη (!).

Ο κ. Θανασιάς δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν έλαβε ποτέ σήμα εκκένωσης της περιοχής από την περιφέρεια (!) και τόνισε:

“Δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Ότι γίνεται εκκένωση το έμαθα μιλώντας με την αστυνομία. Και εκείνη την ώρα είχαμε ήδη στην περιοχή τρία πούλμαν που διαθέτει ο δήμος τα οποία και μετέφεραν κόσμο σε ασφαλή μέρη εκτός της φωτιάς”. Την εκκένωση την κάνει ο δήμος, αλλά πρέπει να δεχθούμε εντολή, συμπλήρωσε .

“Πέρασε από το μυαλό μου να εκκενώσω την περιοχή χωρίς εντολή και θα χαρώ να αρθούν οι συνομιλίες γιατί είχα συνεχείς τηλεφωνικές συνομιλίες με την περιφέρεια και δεκάδες κλήσεις με την αστυνομία και την πυροσβεστική και ρωτούσα τι θα γίνει. Δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη της εκκένωσης. Γιατί μπορεί να δημιουργηθεί πανικός χωρίς να υπάρχει λόγος”, συνέχισε ο αντιδήμαρχος Μαραθώνος, λέγοντας πως ο δήμος έκανε ό,τι ήταν δυνατόν.

“Ρωτούσα συνεχώς την περιφέρεια, την αστυνομία και την πυροσβεστική. Και θα χαρώ να δώσει εντολή ο εισαγγελέας να αρθούν οι τηλεφωνικές κλήσεις. Ρωτούσα από την πρώτη στιγμή, “πείτε μου τι κάνουμε” και μου έλεγαν “περιμένετε, θα σας ενημερώσουμε“, κατέληξε ο κ. Θανασιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας