ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στην Πανεργατική Απεργία, Πέμπτη 8/12

2563
Obama

Η Ελλάδα της εργασίας στους δρόμους ενάντια στο 4ο Μνημόνιο για την ανατροπή.

Αντίσταση – ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ

Δεν θα περιμένουμε το… 2060!

Όλα τα μνημονιακά μέτρα, παλιά και νέα, η β’ αξιολόγηση και το μνημόνιο 3plus στο οποίο καταλήγει, το 4ο μνημόνιο για τα ανθρωποκτόνα πρωτογενή πλεονάσματα για μετά το 2019, που κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δανειστές (ΕΕ, ΕΚΤ, ESM, ΔΝΤ) και ΣΕΒ προωθούν χωρίς τελειωμό και χωρίς αναισθητικό, οδηγούν σε νέα λεηλασία του λαού και της χώρας, ευνοούν ακόμα περισσότερο το μεγάλο πολυεθνικό αλλά και εγχώριο κεφάλαιο.

Κάθε τι δημόσιο και κερδοφόρο παραδίδεται στα μεγάλα ιδιωτικά οικονομικά και κερδοσκοπικά συμφέροντα, από υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας, μέχρι υγεία, παιδεία, ενέργεια, δημόσιες υποδομές, επιχειρήσεις και περιουσία, νερό, γη και θάλασσες.

Στον ιδιωτικό τομέα, τα εργατικά δικαιώματα κατεδαφίζονται όλο και περισσότερο, οι εργοδότες ξεσαλώνουν παντελώς ανεξέλεγκτοι, ενώ η κυβέρνηση για να κλείσει τη 2η αξιολόγηση έχει ήδη υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών για ολοκλήρωση της εργασιακής διάλυσης και καταστροφής.

Στο συνδικαλιστικό επίπεδο, η κυβέρνηση ικανοποιώντας τις θρασύτατες απαιτήσεις των δανειστών και τους διαχρονικούς στόχους του ΣΕΒ, προσπαθεί να οχυρωθεί έγκαιρα απέναντι στις αναμενόμενες εργατικές και κοινωνικές αντιστάσεις στη συνεχιζόμενη μνημονιακή λεηλασία, δυσκολεύοντας την πραγματοποίηση απεργιών, διευκολύνοντας την εργοδοτική ανταπεργία και τις επιθέσεις στους μαχόμενους συνδικαλιστές.

Οι… πανηγυριώτικοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για δήθεν ελάφρυνση του χρέους το 2060, με αντάλλαγμα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% για τα επόμενα 10 χρόνια και πρόσθετα μέτρα καταλήστευσης του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος, δεν πείθουν πλέον κανένα.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και νέες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, επαγγελματίες και επιστήμονες, οι συνταξιούχοι βλέπουν στην πρόσφατη απόφαση του eurogroup ομαδικές απολύσεις χωρίς όριο, διαρκή «κόφτη» μισθών και συντάξεων, ελαστική απασχόληση χωρίς δικαιώματα, χωρίς προστασία, χωρίς συνδικαλισμό, καλπάζουσα ανεργία, «υποκατώτατο» μισθό, πλειστηριασμούς σπιτιών εργαζομένων, φορολεηλασία για τους φτωχούς και σεισάχθεια μόνο για το κεφάλαιο!

Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 8 Δεκέμβρη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης μετά την απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 24 Νοέμβρη. Μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει συνθήκες συμπόρευσης ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, διευρύνοντας τον αγωνιστικό ορίζοντα για κοινή δράση και κλιμάκωση των αγώνων μαζί με τους ανέργους, τη νεολαία, τους αγρότες, τους επαγγελματίες τους επιστήμονες, τους συνταξιούχους και κάθε κοινωνική κατηγορία που θεωρεί σύμμαχο τον εαυτό της με τον κόσμο της δουλειάς.

Η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας μπορεί και πρέπει να είναι η αρχή για νέο νικηφόρο κύκλο εργατικών και λαϊκών αγώνων για την επιβίωση του λαού και την αντιμνημονιακή ανατροπή.

Η συγκρότηση πολιτικού μετώπου όλων των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, στη βάση ριζοσπαστικού και βιώσιμου προγράμματος, θα οδηγήσει σε νέα άνθηση των αγώνων δίνοντας νέα ελπίδα θετικής διεξόδου στην εργατική τάξη, στη νεολαία και σ’ ολόκληρο το λαό.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Προσυγκέντρωση ΛΑΕ, Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, ώρα 10.30πμ, Στην Πατησίων στο ύψος του Πολυτεχνείου

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς στις 8/12

Την Πέμπτη 8/12 η Αθήνα θα μείνει χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9πμ. και από τις 9μμ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία των ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, με στάσεις εργασίας, ώστε να διευκολύνουν την μετακίνηση των απεργών διαδηλωτών.

Επίσης στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10πμ. και από τις 4μμ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Πέμπτη, ημέρα της γενικής 24ωρης απεργίας.

24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και το προσωπικό, στα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλεί όλους τους εργαζομένους να περιφρουρήσουν και να διασφαλίσουν την επιτυχία της απεργίας, καθώς και να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 της ίδιας ημέρας έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ.

Στην ανακοίνωσή τους οι ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ επισημαίνουν ότι :

«Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και κυρίως οι δημοσιογράφοι, από τις 15 Σεπτεμβρίου 2016 είναι και παραμένουν ανασφάλιστοι. Οι εργοδότες δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ, όπως και η κυβέρνηση για την ασφάλιση του κλάδου.

Με τον νόμο για τον ΕΦΚΑ, επέρχεται η δήμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας και των αποθεματικών των δημοσιογραφικών ταμείων. Χάνεται δηλαδή ακόμη και ό,τι απέμεινε από τη ληστεία του PSI.

Το αγγελιόσημο – οιονεί εργοδοτική εισφορά – που εξασφάλιζε επί δεκαετίες τη λειτουργία των ταμείων του κλάδου, έχει μετατραπεί με τον τελευταίο νόμο (Ν. 4387/2016) σε διαφημιστική δαπάνη, δηλαδή έσοδο που εισπράττουν κανάλια, ραδιόφωνα, ημερήσιος και εβδομαδιαίος Τύπος και διαδικτυακές εφαρμογές. Κάνουν ένα ακόμη δώρο στους εργοδότες, που έχουν ήδη φροντίσει να τσακίσουν τα δικαιώματα και μισθούς και να βγάλουν στην ανεργία το 40% του κλάδου.

Κάπως έτσι, μαζί με όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία, διαλύεται και το δημοσιογραφικό επάγγελμα. Χωρίς δημοσιογράφους, βάζουν στο γύψο και το δικαίωμα της ενημέρωσης της κοινής γνώμης. Η συνολική και πραγματική αντιμετώπιση του Ασφαλιστικού, προϋποθέτει αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων, τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ρύθμιση των σχέσεων εργασίας.

Μαζί με όλη την κοινωνία θα αγωνιστούμε για να μην περάσουν τα μνημονιακά μέτρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας