Οι Υποβρύχιοι Κήποι Ποσειδωνίας στους Λειψούς

1260
κήποι

Τα προστατευόμενα, παραγωγικά θαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας μειώνονται σε έκταση σε όλη τη Μεσόγειο, αλλά και στις ελληνικές θάλασσες.

Αυτή η μείωση επηρεάζει αρνητικά την αλιευτική παραγωγή και την υγεία των θαλασσών μας, ενώ παράλληλα προκαλεί και φαινόμενα διάβρωσης παραλιών.

Η μείωσή τους στα ρηχότερα νερά οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα και σε παράγοντες όπως η εντατική αγκυροβολία και η διάβρωση της παρακείμενης χερσαίας ζώνης.

Το Ινστιτούτο «Αρχιπέλαγος» πέρα από την παρακολούθηση και χαρτογράφηση των λιβαδιών Ποσειδωνίας και των παραγόντων που την απειλούν, ξεκινάει αυτές τις ημέρες μία πρωτοποριακή δράση για την πειραματική επαναφύτευση των λιβαδιών Ποσειδωνίας σε περιοχές απ’ όπου η ανθρώπινη παρέμβαση την έχει εξαφανίσει.

 

 

Η δράση αυτή υλοποιείται έπειτα από διετή προετοιμασία και ένα χρόνο έπειτα από την πρώτη πειραματική φύτευση και σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο «West of England».

 

Αυτή η σημαντική δράση υλοποιείται στο νησί των Λειψών, σε ένα νησί που έμπρακτα πρωτοστατεί στην ανάπτυξη με γνώμονα την περιβαλλοντική αειφορία.

 

 

Σύντομα θα ανακοινωθούν με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την πρωτοβουλία από το Ινστιτούτο.

(Από το «Αρχιπέλαγος»)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας