Οι Ρώσοι ασκούν έφεση στην FIFA&UEFA για αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων

775
Οι Ρώσοι ασκούν έφεση στην FIFA&UEFA

FIFA και UEFA ανακοίνωσαν από κοινού σήμερα τον επ’ αόριστον αποκλεισμό όλων των ρωσικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Και η ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία απάντησε στην εν λόγω απόφαση με δική της ανακοίνωση, μέσω της οποίας τονίζει ότι θα ασκήσει έφεση.

«Πιστεύουμε ότι η απόφαση αντιτίθεται στους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς συναγωνισμού, όπως και του πνεύματος της αθλητικής αλληλεγγύης.

Είναι ξεκάθαρα μεροληπτική προς τη φύση της και βλάπτει μεγάλο αριθμό αθλητών, προπονητών, εργαζομένων σε συλλόγους και εθνικές ομάδες και, κυρίως, εκατομμύρια Ρώσων και ξένων φιλάθλων, τα ενδιαφέροντα των οποίων θα πρέπει να προστατεύονται από τους διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς.

Τέτοιες δράσεις διχάζουν την παγκόσμια αθλητική κοινότητα, η οποία ήταν πάντα προσκολλημένη στις αξίες της ισότητας, του αμοιβαίου σεβασμού και της ανεξαρτησίας από την πολιτική.

Διαθέτουμε το δικαίωμα να αμφισβητήσουμε την απόφαση των FIFA και UEFA σε συνάρτηση πάντα με το διεθνές αθλητικό δίκαιο», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της η ρωσική ομοσπονδία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας