Οι πλειστηριασμοί για άλλη μία φορά αποτράπηκαν με δυναμικές κινητοποιήσεις

4169
πλειστηριασμοί

Με αγώνες θα αποτραπούν και οι προωθούμενοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Νέες μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις πολιτών και κοινωνικών και πολιτικών συλλογικοτήτων, που έγιναν σήμερα Τετάρτη 22/03/2017 στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας απέτρεψαν για μια ακόμα φορά τη διενέργεια πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών και λαϊκών περιουσιών.

Στην Αττική οι κινητοποιήσεις απέτρεψαν 20 πλειστηριασμούς που ήταν προγραμματισμένοι.

Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο ειρηνοδικείο της Αθήνας συμμετείχε μπλοκ διαδηλωτών και κλιμάκιο μελών της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ αποτελούμενο από τους Δημήτρη Στρατούλη, Στάθη Λεουτσάκο, Δημήτρη Σαραφιανό, Σόφη Παπαδόγιαννη και Δέσποινα Σπανού. Επίσης συμμετείχαν μπλοκ διαδηλωτών από το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, την πρωτοβουλία Ζωγράφου κατά των πλειστηριασμών, το ΕΠΑΜ, την Πλεύση Ελευθερίας και από άλλες συλλογικότητες.

Οι συμμετέχοντες φώναζαν κυρίως το σύνθημα: «Κοράκια-κοράκια ηλεκτρονικά, τα νομοσχέδιά σας θα μείνουν στα χαρτιά».

Στη Θεσσαλονίκη η μαζική και μαχητική κινητοποίηση του συντονιστικού συλλογικοτήτων απέτρεψε εκ νέου 2 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.

Ενεργοί πολίτες, που συμμετείχαν στις σημερινές κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, υπογράμμιζαν ότι θα συνεχίσουν τους αγώνες τους μέχρι να σταματήσει η αρπαγή, από τους τραπεζίτες και το μνημονιακό κράτος, πρώτων κατοικιών, οικοπέδων, χωράφιων, καταστήματα υπερχρεωμένων νοικοκυριών και κατεστραμμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επίσης μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών τόνιζαν ότι όπως σταμάτησαν τους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία έτσι θα βρουν τρόπους να αποτρέψουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που προωθούν η κυβέρνηση και δανειστές προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κίνημά τους και να εξυπηρετήσουν μεγάλα τραπεζικά συμφέροντα.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας το μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε. Δημήτρης Στρατούλης έκανε στους παριστάμενους δημοσιογράφους την εξής δήλωση:

Κυβέρνηση και δανειστές πανικόβλητοι από το μεγάλο κίνημα αποτροπής των πλειστηριασμών ετοιμάζουν να νομοθετήσουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Το κίνημα, όμως, όπως σταμάτησε μέχρι τώρα τους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία θα βρει τρόπο να σταματήσει και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να υπάρξει αρπαγή πρώτης κατοικίας και λαϊκών περιουσιών από τους τραπεζίτες και το μνημονιακό κράτος”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας