Οι Παλαιστίνιοι δεν θα πάνε στη διάσκεψη των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν

1302
αμπάς

Η παλαιστινιακή ηγεσία επιβεβαίωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη διάσκεψη που οργανώνεται στο Μπαχρέιν τον Ιούνιο για την οικονομική πτυχή του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου για το Μεσανατολικό, που αναμένεται να αποκαλυφθεί προσεχώς.

Ο Λευκός Οίκος ανήγγειλε την Κυριακή τη διάσκεψη αυτή για τις οικονομικές διαστάσεις του σχεδίου, στη Μανάμα του Μπαχρέιν, την 25η και την 26η Ιουνίου. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους. Ωστόσο οι Παλαιστίνιοι τόνισαν ότι δεν έχουν ενημερωθεί «από κανέναν» για τη συνάντηση.

Σε ανακοίνωσή της που δημοσιοποίησε μέσω Διαδικτύου το βράδυ της Τετάρτης, η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ΟΑΠ) τόνισε ότι «η Παλαιστίνη δεν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη της Μανάμας».

«Αυτή είναι η κοινή θέση των Παλαιστινίων, από τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΑΠ ως τα κινήματα και τις άλλες πολιτικές οργανώσεις, προσωπικότητες, τον ιδιωτικό τομέα, την κοινωνία των πολιτών», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Οι Παλαιστίνιοι πρακτικά διέκοψαν τις σχέσεις τους με την αμερικανική κυβέρνηση αφότου ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ερχόμενος σε ρήξη με τη διεθνή συναίνεση δεκαετιών, αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ τον Δεκέμβριο του 2017. Θέλουν η ανατολική Ιερουσαλήμ να γίνει η πρωτεύουσα του ανεξάρτητου κράτους που οραματίζονται.

Στη διάσκεψη στη Μανάμα αναμένεται να συμμετάσχουν επικεφαλής ή κορυφαία στελέχη κυβερνήσεων, οργανώσεων της λεγόμενης “κοινωνίας των πολιτών” και διαφόρων εταιρειών.

Οι Παλαιστίνιοι βλέπουν στο αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο απλώς μια οικονομική επιβράβευση σε αντάλλαγμα για την αποδοχή της ισραηλινής κατοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας