Ρωσοτουρκική σύγκρουση: Αλληλοδιακοπή των αεροπορικών πτήσεων Ρωσίας-Τουρκίας

550
Αλληλοδιακοπή των αεροπορικών πτήσεων Ρωσίας-Τουρκίας

Δεν έχει τέλος η τεράστια σύγκρουση που ξέσπασε ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία. Η  Μόσχα αν και προφανώς δεν θα το παραδεχθεί με επίσημο τρόπο, ”χτυπάει” την Τουρκία εκεί που θα ”πονέσει” περισσότερο, στην οικονομία.

Οι Τούρκοι προφανώς και ενοχλήθηκαν από αυτή την κίνηση και αποφάσισαν να απαγορευθούν οι πτήσεις της Turkish Airlines προς την Ρωσία. 

Από τις 15 Απριλίου, η τουρκική αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines ανέστειλε την υπηρεσία πτήσεων προς τη Ρωσία έως την 1η Ιουνίου”, αναφέρει η λιτή, αλλή γεμάτη όλο νόημα ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Mehmed Ersoy, προσπάθησε να καθησυχάσει την τουρκική τουριστική βιομηχανία και τους Ρώσους τουρίστες. Κατά τη γνώμη του, η Ρωσία μπορεί να ανοίξει τις πτήσεις προς την Τουρκία νωρίτερα από την 1η Ιουνίου, εάν, φυσικά, μειωθεί ο αριθμός των περιπτώσεων κορονοϊού στη χώρα.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν λόγοι για μια τέτοια αισιόδοξη δήλωση, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ. ”Οι πτήσεις προς την Τουρκία μπορεί ακόμη και να αναβληθούν μέχρι τον Ιούλιο”, αναφέρουν κάποις πηγές.

Πως ξεκίνησε η σύγκρουση

Αρχικά, η κρατική υπηρεσία καταναλωτή Rospotrebnadzor και η Ρωσίδα αξιωματούχος Anna Popova, προειδοποίησε τους Ρώσους πολίτες να μην ταξιδέψουν στην Τουρκία …αυτό ειδικά το καλοκαίρι, λόγω… κορονοϊού, ενώ είναι γνωστό ότι οι θερμοί μήνες ρίχνουν ραγδαία την μεταδοτικότητα της ασθένειας αυτής. Αυτό ήταν το πρώτο ”χτύπημα” κατά της Τουρκίας.

Αμέσως μετά, το μέλος της ρωσικής Δούμας Μιχαήλ Σερέμετ, συμβούλεψε τον Τούρκο Πρόεδρο να μετριάσει την επιθυμία του στο θέμα της Κριμαίας. ”Δεδομένης της επιθετικής ρητορικής του Ερντογάν, νομίζω ότι πρέπει να παροτρύνουμε τους πολίτες μας να μην ταξιδέψουν στην Τουρκία, καθώς κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους εκεί”, δήλωσε ο βουλευτής.

Εν συνεχεία, ανακοινώθηκε ότι από τις 14 Μαΐου, η Ελλάδα θα δέχεται τουρίστες από τη Ρωσία. Αυτό αναφέρθηκε από την ιστοσελίδα “Interfax-Tourism” με αναφορά στον διευθυντή του γραφείου εκπροσώπησης του Ελληνικού Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Ρωσία κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου. Πρόκειται όμως ουσιαστικά για “σφαλιάρα” περιωπής στα ύποπτα σχέδια και κινήσεις της Τουρκίας στην Ουκρανία, αλλά και στην εμπλοκή Τούρκων αξιωματούχων με την συνθήκη του Μοντρέ.

Ο ”πόλεμος” μόλις ξεκίνησε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας