Οι καναλάρχες επισκέφτηκαν το ΕΣΡ. Παιχνίδια για τις άδειες με χειραγωγημένη ενημέρωση. ''Ολυμπιακός'' – ''ΠΑΟΚ'' σημειώσατε Χ

1929
καναλάρχες

Ο πλειστηριασμός της Τετάρτης (26/7) στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας έκρυβε ”εκπλήξεις”.
Με ριζική διαφωνία της ΛΑ.Ε δια του Δ. Στρατούλη προχώρησε ο πλειστηριασμός της Πήγασος του Μπόμπολα.
Το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού ήταν να περάσουν στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη το ”Έθνος”, το ”Έθνος της Κυριακής” και η ”Ημερησία”, ενώ η Άνωσις, στην οποία το Mega χρωστάει αποδεδειγμένα πάνω από 10 εκ. ευρώ, πέρασε, μάλλον, στα χέρα του Βαρδινογιάννη.
Ως αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων, την παλιά θέση των βαρόνων του τύπου, Μπόμπολα και Ψυχάρη, αναλαμβάνουν ο Βαγγ. Μαρινάκης ως ιδιοκτήτης του Βήματος και των Νέων και ο Ιβάν Σαββίδης, ως ιδιοκτήτης του Έθνους, του Κυριακάτικου Έθνους και της Ημερησίας.
Στο Mega, επίσης, ως γνωστόν, ο Μαρινάκης κατέχει το 22% και ο Σαββίδης το 20%. ”Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ” σημειώσατε Χ.
Η κυβέρνηση, είτε από το παρασκήνιο είτε από το προσκήνιο, ”μοίρασε” ”ακριβοδίκαια” το διαπλεκόμενο παιχνίδι στον τύπο με μόνιμο θύμα την πολύπλευρη ενημέρωση και με μεγάλο κερδισμένο και ίσως πιο αναβαθμισμένη, την συστημική προπαγάνδα.
Την ίδια περίπου ώρα κατάφθαναν την Τετάρτη αυτοπροσώπως, με τα πανάκριβα αυτοκίνητά τους, στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όλοι οι αρχαιότεροι βαρόνοι της τηλεόρασης, ο Θοδωρής Κυριακού, ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος έλειπε, θεωρώντας, όμως, ότι εκπροσωπείται από τους άλλους στην ομήγυρη.
Το θέμα της συνάντησης δεν ήταν φυσικά η όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση, ούτε η πολιτιστική αναβάθμιση της ζωής του τόπου.
Αυτά θεωρούνται ψιλά δυσανάγνωστα γράμματα, ιδιαίτερα στην σημερινή περίοδο μνημονιακής κατοχής στη χώρα.
Το θέμα της συνάντησης, όπως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν, ήταν η απαίτηση των βαρόνων να μοιράσουν και να κατανείμουν κατά πως νομίζουν οι ίδιοι την τηλεοπτική πίτα και ταυτόχρονα το πως οι βαρόνοι θα πληρώσουν όσο το δυνατόν λιγότερα ή και καθόλου για να οικειοποιηθούν τις συχνότητες, ώστε να παίζουν αδιαλείπτως τα κακόηχα τραγούδια του συστήματος με το αζημίωτο, φυσικά για τους ίδιους.
Η κυβέρνηση, αν στην αρχή φιλοδοξούσε να επιτύχει κάποια ψήγματα, έστω, πλουραλισμού και πολιτιστικής ποιότητας στο χώρο των media, έχει πλέον παραιτηθεί από κάθε τέτοια επιδίωξη και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να γίνει ο κατ’ εξοχήν εκφραστής του σημερινού σάπιου συστήματος και φυσικά η κατ’ εξοχήν δύναμη που θα στηρίζει η νέα μιντιοκρατία στον τύπο, το διαδίκτυο και την τηλεόραση.
Ο Αλ. Τσίπρας και η παρέα του καταλαβαίνουν, πλέον, ότι, αν διαθέτουν μια ελπίδα για να γίνουν κυρίαρχοι στο πολιτικό σκηνικό, θα πρέπει να προσφέρουν γη και ύδωρ στην εγχώρια μιντιακή ολιγαρχία και πλήρη ομηρία στα ξένα κέντρα.
Να καταστούν με δυο λόγια οι πιο αυθεντικοί, ωμοί και κυνικοί εκφραστές του συστήματος, υπερφαλαγγίζοντας στην πράξη και αυτήν την ΝΔ και διανθίζοντας αυτήν την ωμή επιλογή με κάποιες αραιές δόσεις υποκριτικής “προοδευτικής” ορολογίας.
Αυτό κάνουν ήδη, Τσίπρας και οι όμοιοί του και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν πιο έντονα και χωρίς αιδώ. Χαρακτηριστικ΄υπήρξε η αμοραλιστική κίνηση της ληστρικής εξόδους στις αγορές.
Ίσως, γι’ αυτό μπορεί ο Αύγουστος να αποδειχθεί πυκνός στις εξελίξεις.

Τ.Κ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας