Οι ΗΠΑ στέλνουν Patriot & Black-Hawk στην Αλβανία.Η Ρωσία ενισχύει Σερβία

Η Ρωσία ενισχύει Σερβία

Την στιγμή που η Ρωσία στέλνει ενισχύσεις στη Σερβία, οι ΗΠΑ, αποφάσισαν να ενισχύσουν την Αλβανία με νέα οπλικά συστήματα!

Αυτές οι κινήσεις, έχουν σχέση και με την πρόσφατη (καθόλου τυχαία) δήλωση του Σέρβου ΥΠΑΜ, περί ένωσηςτων Σέρβων του Βόρειου Κοσσυφοπεδίου και της Βοσνίας με την “μητέρα” Σερβία, δείχνοντας σαφώς εξελίξεις στα Βαλκάνια το επόμενο διάστημα.    

Ο υπουργός άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ενοποίησης όλων των Σέρβων στην περιοχή κάτω από ένα κράτος και ότι αυτό δεν μπορεί να σταματήσει.

Η Ρωσία θα διαδραματίσει καίριο ρόλο σε αυτό το σχέδιο στα Βαλκάνια, διότι χωρίς αυτήν κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εφικτό επουδενί. Η κόντρα Μόσχας και Ουάσιγκτον έχει μεταφερθεί στην βαλκανική χερσόνησο που αποτελεί μακρινό σύνορο της Ρωσίας, η οποία θα επιδιώξει να κάνει αισθητή εκεί την παρουσία της, για να αναχαιτήσει ΗΠΑ και Τουρκία που έχουν τα δικά τους γεωπολιτικά και ενεργειακά σχέδια.

Η βοήθεια των ΗΠΑ στην Αλβανία 

Στην αναβάθμιση της Αλβανίας σε υψηλής σημασίας στρατιωτικό κόμβο, με εγκατάσταση υπερσύγχρονων αντιπυραυλικών συστημάτων Patriot και επιθετικών ελικοπτέρων στο έδαφός της προχωρούν οι ΗΠΑ στο πλαίσιο της αμυντικής ασπίδας που επιχειρούν να ορθώσουν στο τόξο από την Αδριατική, τα παράλια του Βορείου Αιγαίου έως και τη Μαύρη Θάλασσα.

Ο στρατηγός Ερολ Μανίρ, ανήγγειλε τη μόνιμη εγκατάσταση στην Αλβανία προηγμένων αντιπυραυλικών συστημάτων Patriot και τον εφοδιασμό του αλβανικού στρατού με πολεμικά επιθετικά ελικόπτερα Black Hawk. Οι πρώτοι Patriot, όπως είπε, έχουν αναπτυχθεί ήδη στην Κουτσόβα, ενώ τα Black Hawk αναμένεται να καταφθάσουν προς μόνιμη στάθμευση εντός του 2023, «ως μέρος της αύξησης της στρατιωτικής ικανότητας» της χώρας.

Οι ακτές της Αλβανίας υπήρξαν από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου «πολύφερνη νύφη» για τους ισχυρούς, καθώς ήταν και παραμένουν το βαλκανικό «παρατηρητήριο» προς τους θαλάσσιους δρόμους της Αδριατικής και της κεντρικής Μεσογείου και ταυτόχρονα δίοδος προς τα δυτικά Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη.

Πηγή: Πενταπόσταγμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας