Οι διώξεις κατά Μαρίας Αφοξενίδου και Αποστόλη Μπούρα είναι πολιτικές.

1229

 

Δ. Στρατούλης, A. Θεοδόση στη ΓΑΔΑ ως μάρτυρες υπεράσπισης τους.

 Οι Δημήτρης Στρατούλης, και Αυγή Θεοδόση, στελέχη της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, που κατάθεσαν σήμερα στο «τμήμα προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος» της Κρατικής Ασφαλείας ως μάρτυρες υπεράσπισης της Μαρίας Αφοξενίδου και του Αποστόλη Μπούρα, που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, έκαναν την εξής κοινή δήλωση:

 Κοινή Δήλωση

«Οι κατηγορίες κατά της Μαρίας Αφοξενίδου και του Αποστόλη Μπούρα είναι παντελώς αβάσιμες, αστήριχτες, προσχηματικές και μεθοδευμένες. Ως αυτόπτες μάρτυρες θεωρούμε, ότι δεν έχουν τελέσει κανένα αδίκημα. Απλά, άσκησαν το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα της χώρας μας δημοκρατικό δικαίωμά τους να συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Η συγκεκριμένη μάλιστα κινητοποίηση, στις 29/11/2017, μέσα στο Ειρηνοδικείο Αθήνας, στην οποία αναφέρεται η δικογραφία, αντιμετωπίστηκε με απρόκλητη αστυνομική καταστολή, και μάλιστα με χρήση χημικών μέσα σε κλειστό χώρο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τη διαμετακομιδή διαδηλωτών σε νοσοκομεία.

Οι δύο ακτιβιστές, στελέχη της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ουσιαστικά διώκονται για την πολιτική και κοινωνική τους δράση. Επομένως, η δίωξή τους είναι πολιτική και γίνεται από Υπηρεσία της Κρατικής Ασφαλείας, με εντολή της κυβέρνησης, όπως έγινε και με τον πρώην Γραμματέα της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλους αγωνιστές, για εκφοβισμό του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Στους Μαρία Αφοξενίδου και Αποστόλη Μπούρα, αντί να ασκούνται διώξεις πολιτικής σκοπιμότητας, θα έπρεπε να τους απονεμηθεί δημόσιος έπαινος, γιατί χωρίς κανένα προσωπικό συμφέρον αγωνίζονται για να σώσουν από την αρπακτική βουλιμία των τραπεζών, του κράτους και κερδοσκοπικών funds πρώτες κατοικίες και μικρές περιουσίες φτωχοποιημένων και υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών.

Υπογραμμίζουμε ότι δεν αναγνωρίζουμε τη λειτουργία και το ρόλο του εμφυλιακού τύπου «τμήματος προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος» της Κρατικής Ασφαλείας και ζητάμε την άμεση κατάργηση του. Η εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς και οι αντισυνταγματικές πρακτικές του (παρακολουθήσεις, βιντεοσκοπήσεις διαδηλώσεων κλπ), βάζει ευθέως σε αμφισβήτηση, κατακτημένα με αγώνες δικαιώματα και ελευθερίες.

Δεν φοβόμαστε δεν τρομοκρατούμαστε. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό.

 

Αθήνα 21/06/2019

 

Στρατούλης Δημήτρης, Μέλος Π.Γ. της ΛΑ.Ε

Αυγή Θεοδόση, Μέλος Π.Σ. της ΛΑ.Ε

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας