Οι Γερμανοί φεύγουν απ'το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, ενώ την ίδια ώρα μένουν ως οικονομικοί αποικιο κράτες στην Ελλάδα

1970
Γερμανοί

Η γερμανική Βουλή ενέκρινε την αποχώρηση των Γερμανών στρατιωτών από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, έπειτα από την άρνηση της Άγκυρας να επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τους 280 στρατιώτες του γερμανικού στρατού που έχουν αναπτυχθεί εκεί.
Η Τουρκία είχε αρνηθεί στους Γερμανούς βουλευτές να πραγματοποιήσουν επίσκεψη ρουτίνας στη βάση αυτή του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι το Βερολίνο χρειάζεται πρώτα να βελτιώσει την στάση του προς την Τουρκία.
«Η Bundestag εκφράζει την λύπη της ότι δεν εκπληρώνονται οι συνθήκες για τη συνέχιση της ανάπτυξης της Μπούντεσβερ στο Ιντσιρλίκ», υπογράμμισε η γερμανική βουλή στην απόφασή της.
Όπως υπογραμμίζει το κείμενο της απόφασης, θα προχωρήσει άμεσα η μεταφορά των 280 στρατιωτών από το Ιντσιρλίκ σε μια αεροπορική βάση στην Ιορδανία.
Οι βουλευτές θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε γερμανικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό για να εκπληρώνουν το συνταγματικό τους καθήκον, σημειώνεται.

Η Ελλάδα αγκιστρώνεται

Το τραγικό είναι ότι όσο η Τουρκία απαγκιστρώνεται από την Γερμανία αλλά και εν μέρει από ΗΠΑ, τόσο η Ελλάδα αγκιστρώνεται όλο και περισσότερο σε Βερολίνο, Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ και στον ευρωατλαντικό και μνημονιακό μονόδρομο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας