ΟΗΕ: Ρωσικό ψήφισμα καταδίκης ναζισμού. Ε.Ε.-Ελλάδα απείχαν, ΗΠΑ-Ουκρανία καταψήφισαν

2583
οηε

Με 121 ψήφους υπέρ, 55 αποχές και 2 κατά, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα που κατέθεσε η Ρωσία, για την καταδίκη του ναζισμού.

Το ψήφισμα καταψήφισαν οι ΗΠΑ και η νεοφασιστική Ουκρανία, ενώ οι χώρες της Ε.Ε., συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας, αρνήθηκαν να καταδικάσουν τον ναζισμό, απέχοντας από την ψηφοφορία.

Το προς ψήφιση κείμενο, που εγκρίθηκε στις 8 Νοεμβρίου, έφερε τον τίτλο «Καταπολέμηση της δοξασίας του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που συμβάλλουν στην κλιμάκωση των σύγχρονων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και συναφούς μισαλλοδοξίας».

Το ψήφισμα, που κατέθεσε η Ρωσία, ζητούσε μέτρα “μεταξύ άλλων στον τομέα της νομοθεσίας και της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, να αποτρέψουν την αναθεώρηση των αποτελεσμάτων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και την άρνηση των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και των εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο”, και επιπλέον “τα κράτη να εξαλείψουν όλες τις μορφές φυλετικών διακρίσεων με όλα τα κατάλληλα μέσα, συμπεριλαμβανομένης, όπου το απαιτούν οι περιστάσεις, της νομοθεσίας”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας