Ογκώδης και δυναμική η συγκέντρωση του Ε.Κ.Πειραιά κατά των σχεδίων Cosco-κυβέρνησης

599
συγκέντρωση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά στις 25/6/2020 εργατική – λαϊκή συγκέντρωση για την οποία την ευθύνη της οργάνωσης είχε η Διοίκηση του Ε.Κ.Πειραιά.

Στην συγκέντρωση και στις ομιλίες που έγιναν αναδείχθηκαν τα προβλήματα από το καταστροφικό Master Plan της Cosco και οι διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες, για τα εργατικά δικαιώματα, το περιβαλλοντικό έγκλημα που αυτό παράγει σε όλη την παράκτια ζώνη του Πειραιά και των γύρω δήμων.

Τονίστηκε η ανάγκη μετά την επιτυχή έκβαση που είχε από το ΣτΕ με την έκδοση προσωρινής αναστολής των βυθοκορήσεων (έπειτα από προσφυγή του ΕΚΠ και κατοίκων της περιοχής), να συνεχιστεί, να διευρυνθεί και να κλιμακωθεί ο πολύμορφος αγώνας ενάντια στο φαραωνικό έργο στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχιστούν οι δράσεις και κινητοποιήσεις που έχει αποφασίσει η Διοίκηση του ΕΚΠ.

Η συγκέντρωση ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα το οποίο θα επιδοθεί στην κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, την Cosco και σε άλλους αρμόδιους φορείς.

Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε διαδήλωση στους δρόμους του Πειραιά με προορισμό τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της Cosco στο λιμάνι.

Κεντρικά συνθήματα της διαδήλωσης ήταν τα παρακάτω:

Λιμάνι στα χέρια των εργατών,

όχι της Cosco και των εφοπλιστών

Κυβερνήσεις όλες, ακούστε το καλά

το Master Plan της Cosco θα μείνει στα χαρτιά

16 μεροκάματα, εργάτες σε εργολάβους

αυτά είναι η επένδυση Cosco και για “μεγάλους” 

Όχι στις διαβουλεύσεις,

αγώνες, πάλη, συνελευσεις

Ζούμε κι αναπνέουμε βρωμιές και δυσωδίες

καζάνια, τσιμέντα, βιομηχανίες

Μόλυνση -προβλήτες-Oil One-καζάνια,

είναι η ανάπτυξή τους, στα λιμάνια

Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή

Συμπολίτες-Εργατιά 

μια φωνή και μια γροθιά

Το Παλατάκι ανήκει στους Πειραιώτες

Όταν η πορεία έφθασε στην Cosco αντιπροσωπεία του ΕΚΠ και των κινήσεων που έκαναν το αντίστοιχο κάλεσμα για την συγκέντρωση επέδωσαν το ψήφισμα.

Στην συγκέντρωση πήραν μέρος εργαζόμενοι – συνταξιούχοι, νεολαίοι του Πειραιά ενώ την συμπαράστασή τους δήλωσαν με την παρουσία τους η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, βουλευτές του ΜΕΡΑ25,  αντιπροσωπείες από ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΛΑΕ – ΚΚΕ Μ.Λ – ΔΕΑ – Κόκκινο Νήμα – Ξεκίνημα – Συντονισμός Κομμουνιστικών δυνάμεων.

Επίσης αισθητή ήταν η παρουσία δημοτικών σχημάτων και παρατάξεων από τον δήμο Πειραιά, Κερατσίνι – Δραπετσώνα, Νίκαια, Κορυδαλλό και Πέραμα.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Πειραιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας