“Ξύλο” εντός ΝΑΤΟ: Κροατία κατά Ουκρανίας-ΗΠΑ.”ΟΧΙ” Ουγγαρίας σε ανάπτυξη δυνάμεων

1899

Ραγίζει η ενότητα του ΝΑΤΟ καθώς καταγράφηκε η πρώτη νίκη του γερμανικού συνασπισμού χωρών εναντίον των ΗΠΑ κάτι που δημιουργεί σοβαρά μελλοντικά προβλήματα στον Τ. Μπάιντεν.

Μετά την Τουρκία που αρνήθηκε να μπλοκάρει τα ρωσικά πλοία στα Στενά και να επιτρέψει να εισέλθει ΝΑΤΟϊκός ή Αμερικανικός Στόλος, ήρθε η σειρά της Ουγγαρίας να πει “ΟΧΙ” σε νέα ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην χώρα.

Στη συνέχεια ακολούθησε σφοδρή επίθεση του προέδρου της Κροατίας στην Ουκρανία με τελικό αποδέκτη τις ΗΠΑ!

“ΟΧΙ” Ουγγαρίας σε ΝΑΤΟ για αποστολή δυνάμεων!

“Η Ουγγαρία θεωρεί ακατάλληλη την ανάπτυξη νέων ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο έδαφος της” δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Άμυνας Tibor Behnke στον ουγγρικό ραδιοφωνικό σταθμό Inforadi.

Σύμφωνα με τον ίδιο:

Η Ουγγαρία έχει δημιουργήσει εθνικές δυνάμεις με τέτοια δυναμική που στην παρούσα κατάσταση δεν υπάρχει καμία ανάγκη για ξένες ένοπλες δυνάμεις και μονάδες.

Προχωράμε περαιτέρω σε αυτό το μονοπάτι, επομένως τώρα, στην παρούσα κατάσταση, δεν το θεωρούμε σκόπιμο και δεν απαιτούμε να αναπτυχθούν εδώ επιπλέον δυνάμεις του ΝΑΤΟ», τόνισε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας.

Μιλώντας για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ο Behnke ξεκαθάρισε ότι “η Ουγγαρία έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό την επιθυμία της χώρας να γίνει μέλος της συμμαχίας.

Ωστόσο, μετά από λίγο, οι ουκρανικές αρχές αντιτάχθηκαν στους Ούγγρους που ζούσαν στην Υπερκαρπάθια, και συμπεριφέρθηκαν ανεπίτρεπτα για το ΝΑΤΟ.

Μετά από αυτό, η κυβέρνηση εμμένει στη θέση ότι η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη να ενταχθεί αυτή τη στιγμή” κατέληξε ο υπουργός Άμυνας ο οποίος νωρίτερα είχε αποκαλύψει πως το ΝΑΤΟ ζήτησε άδεια για αποστολή επιπλέον δυνάμεων στην χώρα.

Πρόεδρος Κροατίας σε πρωθυπουργό: “Είσαι πράκτορας της Ουκρανίας”!

Nέο επεισόδιο σημειώθηκε στην Κροατία με τον πρόεδρο της χώρας, Ζόραν Μιλάνοβιτς , να κατηγορεί τον πρωθυπουργό Andrey Plenkovic πως λειτουργεί ως “πράκτορας της Ουκρανίας” μόλις δύο ημέρες αφού ο τελευταίος απολογήθηκε στο Κίεβο για τα σχόλια περί απόσυρσης κροατικών δυνάμεων από το ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζουμε ότι σε τηλεοπτικό διάγγελμα την Τρίτη, ο Μιλάνοβιτς είπε ότι το Ζάγκρεμπ θα αποσύρει τα στρατεύματά του από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, εάν η κατάσταση στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας εξελιχθεί σε πλήρη σύγκρουση.

Την Τετάρτη, ο Πλένκοβιτς απέρριψε τη δήλωση του προέδρου λέγοντας πως πρόκειται για «ανοησία», υποστηρίζοντας ότι το κροατικό σώμα ΕΔ που σταθμεύει στην Πολωνία είχε ήδη επιστρέψει. Στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη από τον ουκρανικό λαό.

Ο Πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς στη συνέχεια κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αντρέι Πλένκοβιτς πως «ενεργεί σαν ουκρανός πράκτορας» σχετικά με τις αναπτύξεις στρατευμάτων του ΝΑΤΟ.

Ο Μιλάνοβιτς σε συνέντευξη στο RTL TV του Ζάγκρεμπ, τόνισε πως η πίστη του Πλένκοβιτς φαίνεται να είναι άστοχη.

“Αφήστε τον να ζητήσει συγγνώμη. Λειτουργεί σαν ουκρανός πράκτορας και εγώ σαν πρόεδρος της Κροατίας. Αυτή είναι μια τεράστια διαφορά”.

Ερωτηθείς αν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη, ο Μιλάνοβιτς είπε:

«Δεν υπάρχει περίπτωση. Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός είναι ένας συνηθισμένος δειλός που πηγαίνει όπου δεν ανήκει… Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το συμφέρον της Κροατίας», πρόσθεσε.

Στη δήλωσή του την Τρίτη, ο πρόεδρος της Κροατίας κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι αναταράσσουν τη γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή εν μέσω ρωσικής στρατιωτικής συσσώρευσης κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.

“Όποιος τους ενθαρρύνει είναι επικίνδυνος τσαρλατάνος”

«Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την Ουκρανία ή τη Ρωσία. Έχει να κάνει με τη δυναμική της αμερικανικής εσωτερικής πολιτικής».

Ο Μιλάνοβιτς ανέφερε ότι προσπαθεί να απομακρύνει την Κροατία από μια δυνητικά καταστροφική πυρκαγιά που περιλαμβάνει και τη Ρωσία. Ο Κροάτης ηγέτης είπε ότι η Ουκρανία πρέπει να αρχίσει να λύνει «το πρόβλημα» που έχει με τους «αποσχιστές» στα ανατολικά της χώρας μέσω διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας ότι η Μόσχα δεν έχει αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες δημοκρατίες.

Πρόσθεσε ότι το Κίεβο δεν πρέπει «να προκαλεί συνεχώς τη θερμοπυρηνική και υπερηχητική δύναμη, τη Ρωσία. Δεν είναι Σερβία.

Όποιος τους ενθαρρύνει(!) να το κάνουν είναι επικίνδυνος τσαρλατάνος ​​και υπάρχουν πολλοί στην Ευρώπη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας