Ξεπουλάνε στην Deutsche Telekom και το τελευταίο 5% του δημοσίου στονΟΤΕ

1371
deutsche telekom

Εθνικό έγκλημα τεραστίων διαστάσεων έχει αποδειχθεί η πώληση του υπερκερδοφόρου μεγαθήριου στρατηγικής σημασίας του ΟΤΕ, στα Γερμανικά κρατικά συμφέροντα και ειδικά στην Deutcshe Telecom.
Τώρα η βρώμικη εθελόδουλη κυβέρνηση Τσίπρα, με τη συναίνεση όλου του εξωνυμένου “μαυραγορίτικου μπλοκ” της χώρας, προχωρεί και στο ξεπούλημα και του εναπομείναντος 5% του ΟΤΕ στα ίδια ληστρικά συμφέροντα της Deutcshe Telecom.
Η Deutsche Telekom ανταποκρίθηκε τελικά θετικά, όπως αναμενόταν, στην πρόκληση του ΤΑΪΠΕΔ να ασκήσει το δικαίωμά της για αγορά επιπλέον μεριδίου 5% του ΟΤΕ. Το αντίτιμο ανέρχεται στα 284,05 εκατ. ευρώ. 
«Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει πως, σε συνέχεια της από 16/03/2018 ειδοποίησης, η Deutsche Telekom AG άσκησε το δικαίωμα πρώτης άρνησης για την απόκτηση 24.507.520 κοινών ονομαστικών μετοχών του ΟΤΕ, ΟΤΕ+1,96% σύμφωνα με τους όρους 8.4 και 8.6 της συμφωνίας μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom AG στην οποία έχει προσχωρήσει» αναφέρει η ανακοίνωση.
«Η Deutsche Telekom απέστειλε στις 20/03/2018 σχετική επιβεβαίωση προς το ΤΑΙΠΕΔ. Κατόπιν αυτού, το ΤΑΙΠΕΔ και η Deutsche Telekom AG θα συνεργαστούν για την τυπική ολοκλήρωση της συναλλαγής, της οποίας το ύψος διαμορφώνεται σε 284.051.959,81 ευρώ» καταλήγει.
Υπενθυμίζεται ότι η Deutsche Telekom κατέχει ήδη το 40% και ασκεί το μάνατζμεντ του ΟΤΕ. Το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε διαγωνισμό για την πώληση του ποσοστού 5%, που ήλεγχε στον οργανισμό, τον περασμένο μήνα στα πλαίσια του μνημονίου. Την περασμένη εβδομάδα γνωστοποίησε ότι δεν έλαβε καμία προσφορά για το 5% και κάλεσε την Deutsche Telekom να ασκήσει το δικαίωμα πρώτης άρνησης για την εξαγορά των μετοχών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας