Ξεκίνησαν εχθροπραξίες στην Α.Ουκρανία-Νεκροί και τραυματίες Ουκρανοί στρατιώτες

1066
Ξεκίνησαν εχθροπραξίες στην Α.Ουκρανία

Μεγάλος κίνδυνος επανάληψης του πολέμου στην Ανατ. Ουκρανία

“Φωτιά” ξαναπήρε όπως όλα δείχνουν η Α.Ουκρανία, με απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό στην περιοχή του Ντονέτσκ που αποτελεί το επίκεντρο των ουκρανικών προσπαθειών.

Ο ουκρανικός στρατός, όπως προκύπτει από  πληροφορίες που έδωσαν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών από τις δυνάμεις των Ρωσόφωνων (PDR), είχε απώλειες Ένα νεκρό  και 10 στρατιώτες τραυματίες.

“Ο λόγος για την επίθεση της ρωσόφωνης πολιτοφυλακής ήταν η επιθετική ενέργεια που διέπραξαν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Ντονέτσκ, όταν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιχείρησε να καταστρέψει μια βάση πετρελαιοειδών στην πρωτεύουσα της ρωσόφωνης Λαϊκής Δημοκρατίας”, αναφέρει σχετικό άρθρο.

Η κατάσταση των δέκα τραυματιών Ουκρανών στρατιωτών δεν είναι γνωστή, ενώ έγινε κατανοητό ότι οι δυνάμεις της ρωσόφωνης πολιτοφυλακής έχουν συνεχείς και ακριβείς πληροφορίες, σχετικά με τη θέση των ουκρανικών δυνάμεων στη ζώνη αποκλιμάκωσης, και για αυτό όταν χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους προκαλούν σοβαρές απώλειες.

“Λαμβάνοντας υπόψη τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία σήμερα, σχεδόν κάθε προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να παραβιάσουν την κατάπαυση του πυρός στο Ντονιέτσκ έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών απωλειών στον ουκρανικό στρατό”, αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Ο ίδιος τόνισε ότι “παρά την ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας σχετικά με την ετοιμότητά της χώρας να ξεκινήσει εισβολή σε Λουγκάνσκ και το Ντονιέτσκ, σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπορούν να υλοποιήσουν μια τέτοια επιχείρηση, καθώς οι απώλειες τους θα ήταν εξαιρετικά μεγάλες”.

Για αυτό οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σκοπεύουν να χτυπήσουν εξ αποστάσεως τις θέσεις της ρωσόφωνης Λαϊκής Πολιτοφυλακής. Στην περιοχή ευθύνης κατάπαυσης του πυρός, καταγράφηκαν επτά επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης βαρέων όλμων και συστημάτων πυροβολικού.

Στην ίδια ζώνη αναφέρονται έξι καθημερινές αψιμαχίες, στις οποίες έχουμε την χρήση βαρέως πυροβολικού διαμετρήματος 122 mm.Στην περιοχή στο χωριό Smeloe, οι ουκρανικές δυνάμεις κάνουν χρήση αντιαρματικών και αυτομάτων εκτοξευτών χειροβομβίδων, καθώς και ελεύθερων σκοπευτών.

Πληροφορίες φέρουν να έχουμε ραγδαία επιδείνωση στην πρώτη γραμμή, ενώ μέλη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, φέρονται να έχουν φτάσει σε κοντινή απόσταση στο Ντονιέτσκ.Πρόκειται για ελεύθερους σκοπευτές, που θα εκπαιδεύσουν συναδέλφους τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε πραγματικές συνθήκες μάχης.

Πρόκειται για ομάδα εκπαιδευτών ελεύθερων σκοπευτών, που ανήκουν στο 10ο Σύνταγμα αλεξιπτωτιστών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι Ουκρανοί ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν τα τουρκικής κατασκευής UAV, που αγόρασαν πρόσφατα, με τα οποία επιθυμούν να χτυπήσουν άμεσα τις ρωσόφωνες δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή η Μόσχα υλοποιεί την μεγάλη διακλαδική άσκηση “Δύση -2021”, στην οποία συμμετέχουν 200.000 στρατιώτες.

Πάντως η Μόσχα έχει ανακοινώσει στο παρελθόν ότι θα  μετακινήσει άμεσα μια κολοσσιαία καταστροφική στρατιωτική δύναμη σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα με την Ουκρανία, ενδεικτικό των προθέσεων της προς Ουκρανούς και ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές, τα οπλικά συστήματα που έχουν συγκεντρωθεί εκατέρωθεν φτάνουν και περισσεύουν, για να προκαλέσουν τεράστιες καταστροφές σε ολόκληρη την περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας