Ν.Πασινιάν-Αρμενία: Εάν η Τουρκία επιτύχει, να τους περιμένετε στη Βιέννη

2268
γενοκτονία

Η τουρκική ισλαμική κοσμοθεωρία της “γαλάζιας πατρίδας” απειλεί να αλλάξει το Αιγαίο, την Μεσόγειο, την Βόρειο Αφρική, την Μέση Ανατολή,τον Νότιο Καύκασο. Απειλεί να συνθλίψει την εδαφική κυριαρχία κρατών, ξαναστήνοντας και πάλι την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Στην αυτόνομη δημοκρατία του Ναγκόρνο Καραμπάχ, οι μισθοφόροι , η λεγεώνα των ισλαμιστών που χρησιμοποιεί σε όλους τους πολέμους του ο Ερντογάν, οι οποίοι δήλωσαν την ετοιμότητα τους να συνδράμουν τον τουρκικό στρατό σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης με την Ελλάδα, οι επίλεκτοι του τουρκικού στρατού μαζί με τα αζέρικα στρατεύματα και την αεροπορία τους, με συνδρομή τουρκικών F-16, χτυπούν ανελέητα κατοικημένες περιοχές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ σκορπώντας τον θάνατο… Και όμως, ο ηρωικός αρμενικός λαός αντιστέκεται ….

Χθες, με αζέρικους πυραύλους, χτυπήθηκε ο σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας, βυθίζοντας στο σκοτάδι τους κατοίκους της πρωτεύουσας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ η Τουρκία συνεχίζει να μεταφέρει τζιχαντιστές μέσω Γεωργίας η οποία, όπως φαίνεται, θα έχει κάποιο βαθμό εμπλοκής στον πόλεμο εναντίον του αρμενικού λαού. Σύμφωνα μάλιστα με ξένους αναλυτές και το Ισραήλ, με παροχή οπλισμού, στηρίζει την τουρκική αζέρικη εισβολή στην δημοκρατία του Artshakh (Ναγκόρνο Καραμπάχ)!

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο έγκριτος δημοσιογράφος και αναλυτής BabakTaghvaee τονίζει ότι το τουρκικό κομβόι με την μεταφορά οπλισμού στο Μπακού, συνοδεύεται από περιπολικά της Γεωργίας.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα france24.

Στον δημοσιογράφο Gulliver Cragg δήλωσε τα εξής:

“Στόχος της Τουρκίας είναι να να συνεχίσει τις αναθεωρητικές πολιτικές στην περιοχή και να ολοκληρώσει τον στόχο της γενοκτονίας του αρμενικού λαού.

Η Αρμενία είναι το τελευταίο εμπόδιο στην επέκταση της Τουρκίας προς στον Βορρά και την Ανατολή . Δείτε πως εξελίσσεται η τουρκική επιθετικότητα εις βάρος της Ελλάδας στη Μεσόγειο και την εμπλοκή της στο Ιράκ και στη Συρία”.

Και συνέχισε λέγοντας ότι : “Η Τουρκία έχει ξεκάθαρο στόχο επανίδρυσης της Τουρκικής Αυτοκρατορίας. Μην εκπλαγείτε εάν αυτή η πολιτική επιτύχει εδώ, τότε θα προσπαθήσουν να ενσωματώσουν στην αυτοκρατορία τους όχι μόνο τα ελληνικά νησιά αλλά να φτάσουν έως την ηπειρωτική Ευρώπη. Εάν η Τουρκία επιτύχει, να τους περιμένετε στη Βιέννη“.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, την συνέντευξη που έδωσε ο Νικόλ Πασινιάν στον δημοσιογράφο του France24.

Διάγγελμα του Νικόλ Πασινιάν στον λαό του 

Υπερήφανοι πολίτες της δημοκρατίας της Αρμενίας

Υπερήφανοι πολίτες της δημοκρατίας του Artsakh,

Υπερήφανοι Αρμένιοι της διασποράς,

Εδώ και μια εβδομάδα το αρμενικό έθνος στο Artshakh και στην Αρμενία αντιστέκεται στην επίθεση των τρομοκρατών που εξαπέλυσαν το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία. Η κλίμακα, το εύρος της επίθεσης, δεν έχει προηγούμενο… μας επιτίθενται σε τέτοια κλίμακα, που σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές, αυτό δεν έχει συμβεί παρά ελάχιστες φορές στον 21ο αιώνα σε εμπόλεμη ζώνη.  Εκατοντάδες τάνκς , τεθωρακισμένα, χιλιάδες πύραυλοι, δεκάδες αερομαχητικά, drones, πεζικό με χιλιάδες στρατιώτες , στοχεύουν τον στρατό μας που αμύνεται στην γραμμή των συνόρων εδώ και μια εβδομάδα.

Σύμφωνα με αναλυτές μας, 150-200 στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν επιτίθενται σε μια στρατιωτική μονάδα μας. Και τέτοιες επιθέσεις, επαναλαμβάνονται συχνά κατά την διάρκεια της ημέρας, που συνοδεύονται από επιθέσεις με πυραύλους, τεθωρακισμένα, πυροβολικό, αερομαχητικά και UAV. Οι στρατιώτες μας, μας επιβεβαιώνουν ότι Σύριοι μισθοφόροι και τρομοκράτες όπως και ειδικές τουρκικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο πλευρό των Αζέρων.

Περίπου 150 υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι ηγούνται των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Αζερμπαϊτζάν. Από μόνη της αυτή η περιγραφή δείχνει την “ένταση” των μαχών που σημειώνονται στο μέτωπο.

Εδώ και μια εβδομάδα, οι στρατιωτικές δυνάμεις Άμυνας του Artshakh και χιλιάδες Αρμενίων δίνουν  μια μάχη ζωής και θανάτου για την ιερή γη τους. Ήδη, μέχρι τώρα, μετράμε σημαντικές απώλειες τόσο σε στρατιώτες όσο και σε εθελοντές μας, μεγάλο μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού έχει αχρηστευθεί αλλά ο αντίπαλος δεν μπόρεσε να “επιλύσει” κανένα από τα στρατηγικά του ζητήματα.

Η μαχητικότητα και η εγρήγορση με την οποία οι στρατιώτες, οι στρατηγοί μας και οι βετεράνοι μας αντιστέκονται σε αυτές τις δολοφονικές επιθέσεις, είναι απίστευτη.  Οι στρατιώτες και οι εθελοντές μας αποτελούν παραδείγματα ηρωισμού. Εκατοντάδες τεθωρακισμενα, δεκάδες ελικόπτερα και αεροπλάνα, εκατοντάδες UAV έχουν καταστραφεί, ενώ οι απώλειες τους είναι χιλιάδες.

Οι μάχες συνεχίζονται κατά μήκος της συνοριακής γραμμής. Σε ορισμένες περιοχές ο στρατός μας αμύνεται , σε άλλες ελέγχει την κατάσταση

Λαέ μου, συμπατριώτες μου αδέρφια μου και αδερφές μου,

Διανύουμε ένα κρίσιμο κεφάλαιο στη ιστορία μας. Ο στόχος των Τούρκων και Αζέρων ληστών δεν είναι η επίλυση μιας στρατιωτικής ή πολιτικο-στρατιωτικής διένεξης. Εδώ δεν ήρθαν για να επιλύσουν το ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, να θέσουν υπό την κατοχή τους εδάφη, χωριά, πόλεις. Ο κεντρικός τους στόχος είναι το Αρμενικό Έθνος, να συνεχίσουν τις πολιτικές γενοκτονίας και έχουν αναθέσει στους εαυτούς τους να φέρουν εις πέρας την αποστολή της ολοκλήρωσης της αρμενικής γενοκτονίας.

Αλλά θέλω να τονίσω ότι οι Αρμένιοι, οι πολίτες της Δημοκρατίας της Αρμενίας, της δημοκρατίας του Artshakh δεν θα είναι για πάντα “ταξιδιώτες” στο δρόμο της Der Zor( έρημος της Συρίας, όπου χιλιάδες Αρμένιοι έχασαν την ζωή τους στην Γενοκτονία). Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι με την ταυτότητα και την πατρική μας γη αποφασισμένοι να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας.

Χθες είχα αυτήν την επιβεβαίωση στην τηλεφωνική μου συνομιλία με τους αξιωματικούς και τους στρατηγούς του στρατού μας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Τους είπα ότι τους αγαπώ, ότι είμαι υπερήφανος για αυτούς, ότι υποκλίνομαι στον ηρωισμό και την ανδρεία τους. Τους είπα ότι το αρμενικό έθνος έχει βιώσει την νίκη και δεν θα ανεχτεί κανένα άλλο πεπρωμένο.

Το τέλος αυτού του αγώνα, θα σημάνει την νίκη και μόνο την νίκη. Σήμερα ο στρατός μας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακα αντεπίθεση και σημείωσε σημαντική πρόοδο σε  στρατηγικές θέσεις του εχθρού, καταστρέφοντας ειδικές μονάδες των Αζέρων ανεξάρτητα από την ανάπτυξη μισθοφόρων εκεί. Οι Αζέροι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν την θέληση των Αρμενίων για να ζήσουν και να νικήσουν. Όλοι μαζί, ενωμένοι, θα σπάσουμε την “ραχοκοκκαλιά” του, για να μην ξανασηκώσει ποτέ τα δολοφονικά του χέρια πάνω στο λαό μας, για να μη ξαναπέσει ποτέ το αιμοβόρο βλέμμα του πάνω μας.

Λαέ μου, 

Υπερήφανοι πολίτες της Δημοκρατίας της Αρμενίας,

Υπερήφανοι πολίτες της Δημοκρατίας του Artshakh, 

Υπερήφανοι Αρμένιοι στη διασπορά,

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, πρέπει όλοι να προετοιμαστούμε να αφιερώσουμε τους εαυτούς μας σε μια μοναδική αποστολή, που είναι η τελική νίκη. Ο καθένας από εμάς, πρέπει να είναι έτοιμος να μπει στη πρώτη γραμμή για να νικήσουμε. θα νικήσουμε! Είμαστε σίγουροι ότι θα νικήσουμε. Να είστε σίγουροι η νίκη θα είναι με το μέρος μας!

Ζήτω η ελευθερία!

Ζήτω η δημοκρατία της Αρμενίας!

Ζήτω η δημοκρατία του Artshakh!

Ζήτω τα παιδιά μας που θα ζήσουν σε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Αρμενία!

Τιμή και δόξα στους νεκρούς μας ήρωες!

Τιμή και δόξα στον νικηφόρο Αρμενικό Στρατό

Τιμή και δόξα στους Αρμένιους πολίτες! “.

O αρμενικός λαός, μάχεται μόνος του εναντίον της πανίσχυρης συμμαχίας Αζερμπαιτζάν-Τουρκίας, με την συνδρομή χιλιάδων Σύριων μισθοφόρων .

Ένα κράμα ισλαμισμού-εθνικισμού περιβάλλει πλέον την πολιτική θεώρηση της τουρκικής κυβέρνησης με αλυτρωτικές υλακές θρησκευτικών-πολιτικών ηγετών , που “ξαναγυρίζουν” τις σύγχρονες πολιτικές συγκυρίες πίσω στο παρελθόν της τότε οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Εάλω η Αρμενία;…. Τότε, όπως είπε ο Ν. Πασινιάν, τα ελληνικά νησιά θα είναι ο αμέσως επόμενος στόχος…

Ο αρμενικός λαός χρειάζεται την στήριξη και την αλληλεγγύη μας.

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

 

 

*Πηγή: armenpress.am, france24.com

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας