Νεοφιλελεύθερα «πιόνια» δεν θα σας επιτρέψουμε να «σκοτώσετε» τη ΔΕΗ!

1353
πιόνια

Μετά την ανακοίνωση των ορκωτών λογιστών, οι οποίοι σημειώνουν ότι η ΔΕΗ παρουσιάζει μειωμένα έσοδα και υψηλές ζημίας προ φόρων, όλα τα νεοφιλελεύθερα «πιόνια», παλιά και νέα, μαλώνουν για το ποιος έχει τις ευθύνες για την κατάσταση που έχει περιέλθει η ΔΕΗ, αλλά ο σκοπός τους είναι κοινός. Η περαιτέρω απαξίωσή της, με σκοπό να την ξεπουλήσουν αντί πινακίου φακής.

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου τονίζει ότι οι αιτίες της απαξίωσης της ΔΕΗ είναι:

1) Η απόφαση για ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας.

2) Η ακρίβεια των τιμολογίων σε συνδυασμό με τη μείωση των λαϊκών εισοδημάτων λόγω των μνημονιακών πολιτικών έχει ως συνέπεια να αδυνατούν πολλοί καταναλωτές να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

3) Τα περίφημα ΝΟΜΕ τα οποία ψήφισαν όλοι οι μνημονιακοί και τα οποία υποχρεώνουν τη ΔΕΗ να πουλάει φτηνά το 30% της παραγωγής της στους ιδιώτες, οι οποίοι στη συνέχεια το εξάγουν και κερδοσκοπούν.

4) Η υποχρεωτική μεταφορά της ΔΕΗ στους ιδιώτες παρόχους, που προωθεί η κυβέρνηση του νεοφιλελεύθερου μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ.

5) Η κατάργηση της ΔΕΗ-Ανανεώσιμες.

6) Η αύξηση του τέλους που επιβαρύνει τον λιγνίτη και η άρνηση της κυβέρνησης να διεκδικήσει εξαίρεση όπως έκανε η κυβέρνηση της Πολωνίας.

7) Η απόφαση της κυβέρνησης να πουλήσει η ΔΕΗ τα χρέη των καταναλωτών ύψους 1,5 δισ. ευρώ στα «κοράκια» για 200 εκ. ευρώ.

8) Οι ακριβές εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος, αφού πλέον οδήγησαν οι κυβερνήσεις τη χώρα μας να μην έχει επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος και το 20% να το εισάγει πληρώνοντας ακριβά.

9) Οι διάφοροι «Μυτιλιναίοι» που αγοράζουν φτηνό ρεύμα από τη ΔΕΗ και της πουλάνε αυτό που παράγουν ακριβά.

Για όλες αυτές τις αιτίες δεν μιλούν ούτε οι νέοι ούτε οι παλιοί νεοφιλελεύθεροι.

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου καλεί τους πολίτες της Πελοποννήσου, αλλά και όλης της Ελλάδας να αντιδράσουν και να μην επιτρέψουν το ξεπούλημα των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και της Μελίτης, αλλά και την περαιτέρω απαξίωση και διάλυση της ΔΕΗ, διότι οι συνέπειες θα είναι το ρεύμα να γίνει ακόμα πιο ακριβό και η χώρα να εξαρτάται μόνο από εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας