Νεκροί Τούρκοι στρατιώτες και μισθοφόροι στην Αλ Μπαμπ-Εκδίκηση των Κούρδων

918
Νεκροί Τούρκοι στρατιώτες και μισθοφόροι

Τουλάχιστον ένας Τούρκος στρατιώτης και αρκετοί Σύριοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν στη βόρεια Συρία αυτή την εβδομάδα από τις τοπικές κουρδικές δυνάμεις σε αντίποινα για τις πρόσφατες θανατηφόρες επιθέσεις της Τουρκίας σε κουρδικές δυνάμεις και πολίτες στα βορειοανατολικά (Ροζάβα).

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της  Αλ Μπαμπ, σε ανακοίνωσή του σήμερα Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021, ανέφερε ότι την Τρίτη στόχευσαν και έπληξαν με πυρά  τις τουρκικές δυνάμεις και τους Σύριους μισθοφόρους της Τουρκίας στο χωριό Αλ Γιασλί, κοντά στην πόλη Αλ Μπαμπ. Η στρατιωτική βάση φιλοξενούσε σχεδόν 60 μαχητές.

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Αλ Μπαμπ, που συνδέεται με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων, ισχυρίστηκε ότι από τα πυρά των Κούρδων σκοτώθηκαν  δώδεκα Τούρκοι στρατιώτες.

Η ανακοίνωση του Στρατιωιτκού Συμβουλίου της Αλ Μπαμπ λέει:

«Δώδεκα μαχητές από τον τουρκικό στρατό εισβολής σκοτώθηκαν και 11 άλλοι τραυματίστηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Είπαν επίσης ότι «σκότωσαν 10 [Σύρους] μισθοφόρους και τραυμάτισαν άλλους 10 εκτός από την καταστροφή τριών τεθωρακισμένων οχημάτων, δύο μηχανών γεώτρησης, μεγάλου αριθμού κτιρίων και οχυρώσεων, βαρέων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού».

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε τον θάνατο ενός μόνιμου λοχία, του Muammer Yigit. Το υπουργείο δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πού σκοτώθηκε, αλλά τα συλλυπητήρια από κυβερνητικά και κυβερνητικά κόμματα δείχνουν ότι ο στρατιώτης σκοτώθηκε σε ρουκέτα που εκτοξεύθηκε εναντίον των τουρκικών δυνάμεων στην Αλ-Μπαμπ, ενώ ορισμένοι κατηγορούν για την επίθεση τις κουρδικές δυνάμεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG ).

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών Τούρκων στρατιωτών σε πέντε.

Η Τουρκία βομβάρδισε την περιοχή μετά την επίθεση, σύμφωνα με το βρετανικό επιθεωρητή συγκρούσεων.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι τουρκικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιθέσεις εναντίον του SDF σε περιοχές που καλύπτονται από την εκεχειρία του 2019 που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Η εκεχειρία τότε έδωσε τέλος στην τουρκική επίθεση, αλλά έκτοτε παραβιάζεται συχνά. Αρκετοί μαχητές και πολίτες έχουν σκοτωθεί από επιθέσεις της Τουρκίας.

Πηγή: infognomonpolitics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας