ΝΑΤΟ διαψεύδει Αθήνα: Ο “τεχνικός” διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας ξεκίνησε, χωρίς ακόμα συμφωνία

820
ΝΑΤΟ

Ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με νέες δηλώσεις του αδειάζει στην κυριολεξία και διαψεύδει την κυβέρνηση. Θα του απαντήσουν άραγε οι περίφημες “διπλωματικές πηγές” της Αθήνας ή θα βάλουν την ουρά στα σκέλια και θα τηρήσουν σιγή ιχθύος; Αναμένουμε !

Ελλάδα και Τουρκία συναντήθηκαν ήδη σε στρατιωτικό επίπεδο και συζήτησαν ήδη για να αναζητήσουν μέσω τεχνικών συνομιλιών τρόπους μείωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ, ερωτηθείς σχετικά μετά την συνεδρίαση του βορειοατλαντικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας ανακοίνωσε ότι οι δυο πλευρές συναντήθηκαν ήδη και συνομίλησαν επί της δημιουργίας μηχανισμού αποκλιμάκωσης για την αποφυγή ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω της συγκέντρωσης πλοίων των δύο συμμάχων στην περιοχή.

Ο Γενικός Γραμματέας ανακοίνωσε ότι η συνάντηση έγινε σε συνέχεια των συζητήσεων που είχε με τους ηγέτες Τουρκίας και Ελλάδας. Ανακοίνωσε δε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία των δύο πλευρών επί του μηχανισμού.

Ξεκαθάρισε δε ότι πρόκειται για τεχνικές συζητήσεις που δεν αφορούν και δεν περιλαμβάνουν τα υποβόσκοντα αίτια της έντασης, δηλαδή τον καθορισμό υφαλοκρηπίδας και θαλασσίων ζωνών, κάτι που αποτελεί αντικείμενο της γερμανικής πρωτοβουλίας την οποία και χαιρέτισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας