Νασράλα: Ο Λίβανος γίνεται στόχος, μπορεί να οδηγηθεί στο χάος

953
νασράλα

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ απέρριψε το αίτημα για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και επεσήμανε τον κίνδυνο ενός αιματηρού εμφύλιου πολέμου αν συνεχιστούν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

«Δεν αποδεχόμαστε την πτώση της προεδρίας ούτε την παραίτηση της κυβέρνησης και δεν αποδεχόμαστε, εν μέσω αυτής της κατάστασης, τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών», είπε ο Νασράλα.

Πλέκοντας το εγκώμιο του κινήματος διαμαρτυρίας επειδή πέτυχε οικονομικές μεταρρυθμίσεις «χωρίς προηγούμενο» –ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα– είπε πως ο Λίβανος θα πρέπει τώρα να αναζητήσει μια λύση προς τα εμπρός και να αποτρέψει ένα επικίνδυνο κενό εξουσίας.

Ο Νασράλα κάλεσε τους υποστηρικτές της Χεζμπολάχ να απέχουν από τις διαδηλώσεις, δήλωσε πως ο Λίβανος «γίνεται στόχος» σε διεθνές και σε περιφερειακό επίπεδο και εξέφρασε τον φόβο ότι κάποιος επιδιώκει να βυθίσει τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο.

Φορώντας απλά μαύρα μπλουζάκια, όπως συνηθίζουν οι υποστηρικτές του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ και Αμάλ, οι άνδρες φώναξαν «ακολουθούμε την έκκλησή σου, Νασράλα».

Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν στις συμπλοκές, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου.

Παρόμοιες συμπλοκές είχαν ξεσπάσει χθες βράδυ στο ίδιο σημείο στο κέντρο της Βηρυτού.

Μερικοί άρχισαν να πετάνε πέτρες και ξύλα απειλώντας να μετατρέψουν σε βίαιη τη μέχρι εκείνη τη στιγμή ειρηνική διαδήλωση.

«Ο Νασράλα είναι πιο τίμιος από όλους αυτούς», φώναζαν για τους κυβερνητικούς ηγέτες που κατηγορούνται για διαφθορά από τους διαδηλωτές. «Ο Ριάντ Σαλάμεχ είναι κλέφτης», φώναζαν, αναφερόμενοι στον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Από την περασμένη εβδομάδα διαδηλώσεις που προκλήθηκαν από την επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση σημειώνονται σε όλη τη χώρα, με τους διαδηλωτές να ζητούν την απομάκρυνση της κυβερνώσας ελίτ η οποία έχει οδηγήσει, όπως υποστηρίζουν, την οικονομία σε κατάρρευση μέσω της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας