Νίκη που θύμιζε τα παλιά της Ελλάδας στην Αρμενία

1081
ελλάδας

Η «γαλανόλευκη» για δεύτερο σερί ματς ήταν εξαιρετική και νίκησε τους Αρμένιους 0-1 με το γκολ του Λημνιού, ενώ είχαμε και δοκάρι με τον Μάνταλο και άλλες ευκαιρίες.

Απόλυτα δίκαια και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, τουλάχιστον στο πρώτο μέρος, η Εθνική Ελλάδας νίκησε στην Αρμενία με 1-0 με το γκολ του Λημνιού για την προτελευταία αγωνιστική του 10ου ομίλου των προκριματικών του EURO 2020, θυμίζοντας παλιά… καλή «γαλανόλευκη».

Σκόρερ της Εθνικής μας ήταν ο εξαιρετικός Λημνιός, ο οποίος στο β’ μέρος, έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες για το 0-2, ενώ έδωσε έτοιμο γκολ στον Μασούρα στο 79’ που αστόχησε προ κενής εστίας. Νωρίτερα, στο 0-0 ο Μάνταλος είχε σουτ στο δοκάρι.

Με τη νίκη αυτή, δεύτερη σερί μετά από αυτή επί της Βοσνίας, η Ελλάδα σκαρφάλωσε στην θέση του ομίλου με 11 β., ενώ την Δευτέρα (18/11) υποδεχόμαστε τη Φινλανδία που απόψε σφράγισε την πρόκριση με τη νίκη 3-0 επί του Λιχτενστάιν και την ήττα των Αρμένιων.

Δίκαιο προβάδισμα για την Ελλάδα

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό 5λεπτο, η εθνική μας πάτησε καλύτερα στο χορτάρι, κυκλοφόρησε μπάλα και θα μπορούσε να προηγηθεί από το 8’. Ο Αϊραπετιάν απέκρουσε ασθενώς το σουτ του Μπακασέτα και στην επαναφορά ο Μάνταλος σούταρε στο κάθετο δοκάρι.

Ο Πολωνός διαιτητής Ρατσκόφσκι στο 21’ σε μια αστεία απόφαση αντί να δώσει πέναλτι για ανατροπή του Γιαννούλη στην περιοχή, του έδειξε κίτρινη για «θέατρο». Αυτό όμως δεν πτόησε την Εθνική μας, που επέμεινε στο παιχνίδι της και στο 25’ απείλησε πάλι με τον Μάνταλο.

Τελικά βρήκαμε το γκολ στο 34’ χάρη στο ωραίο σουτ του Λημνιού στο 34’, με το ημίχρονο να λήγει 0-1. Σαφώς ανώτερη η «γαλανόλευκη» (2-8 οι τελικές), με τον Βλαχοδήμο να απειλείται ελάχιστα από τους Αρμένιους.

Μπορούσαμε και άλλα γκολ

Με το «καλησπέρα» στο β’ μέρος ο Λημνιός στο 47’ άγγιξε το 0-2, όμως ο Αϊραπετιάν απέκρουσε δύσκολα το σουτ του νεαρού εξτρέμ. Η ελληνική ομάδα είχε τον πλήρη έλεγχο του ματς, με τους Μπακασέτα στο 52’ και Παυλίδη στο 57’ να πλησιάζουν εκ νέου στο γκολ.

Οι Αρμένιοι στο 61’ σκόραραν με τον Σαρκίσοφ, που είχε μόλις μπει στο ματς, όμως σωστά δεν μέτρησε ως οφσάιντ. Ο Αϊραπετιάν στο 66’ σε φάση – καρμπόν με αυτή του 47’ νίκησε και πάλι τον Λημνιό, με τον Φαν Σιπ να περνά τον Μασούρα αριστερά στη θέση του Μάνταλου.

Ο Ολλανδός λίγο μετά έβαλε και τον Κουλούρη αντί του Παυλίδη για φρέσκα πόδια στην επίθεση, με τον Μασούρα στο 75’ να σουτάρει άουτ από καλή θέση. Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού στο 79’ έχασε το… άχαστο σε κενή εστία από την πάσα του Λημνιού. Όσο πλησίαζε το φινάλε, η Αρμενία δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Βλαχοδήμο, ενώ εμείς χάσαμε άλλη μια καλή ευκαιρία με τον Δώνη στο 90’+1’ με τη λήξη του αγώνα να βρίσκει τον Τζον Φαν Σιπ και τους παίκτες του να πανηγυρίζουν τη νίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας