Τσαβούσογλου για αμερικανικές κυρώσεις: Εξετάζουμε αντίποινα-Δεν υπαναχωρούμε από τους S-400

656
Τσαβούσογλου για αμερικανικές κυρώσεις

Τοποθέτηση σχετικά με τις αμερικανικές κυρώσεις από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος τονίζει πως δεν θα έχουν αντίκτυπο στη χώρα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσβούσογλου, τόνισε πως η χώρα του δεν θα υπαναχωρήσει από την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, παρά τις κυρώσεις που αποφασίστηκαν από τις ΗΠΑ κατά της Άγκυρας.Οι αμερικανικές κυρώσεις δεν θα έχουν αντίκτυπο στη χώρα, τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα εξετάζει αντίποινα κατά της Ουάσινγκτον.

Όπως παρατήρησε, η συμφωνία για την αγορά των ρωσικών πυραύλων προηγείται από το νομοσχέδιο Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA), βάσει του οποίου αποφασίστηκαν οι κυρώσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι αποφάσεις της Ουάσιγκτον επί του θέματος είναι λανθασμένες τόσο νομικά όσο και πολιτικά, καθώς προσπαθούν να υπονομεύσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας του.

Η διαμάχη με τις ΗΠΑ ξεκίνησε το 2017, όταν η Άγκυρα υπέγραψε συμφωνία με τη Μόσχα, επιλέγοντας τους S-400 και όχι τους αμερικανικούς Patriot.

Το ξέσπασμα Ερντογάν

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταφέρθηκε χθες κατά των ΗΠΑ σχετικά με τις κυρώσεις.

«Τι είδους συμμαχία είναι αυτή;» διερωτήθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος έκανε λόγο για επίθεση στην «κυριαρχία» της Τουρκίας.

«Αρνούμενες τους όρους μας για την αγορά των δικών τους (σ.σ. Patriot) συστημάτων αεράμυνας, οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν το όπλο των κυρώσεων επειδή τα αγοράσαμε από αλλού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας